Korpela_Asko TabTeline-Amazon-uk.jpg Asko Korpela
Vaalitentit 2019 YLE

Ajk homepage
o 20190329 (20190329) o askokorpela77@gmail.com
Puheenjohtaja
ajk
Toim1
Toim2
Raati1
Raati2
1 Anna-Maija Henriksson
10
5
0
2 Sari Essayah
8
5
0
3 Juha Sipilä
10
4 Pekka Haavisto
9
8
7
9
4
5 Antti Rinne
9
5
0
9
9
6 Li Andersson
10
7
5
7
7
7 Jussi Halla-aho
10
5
2
3
3
8 Sampo Terho
10
5
4
8
8
9 Puhjoht
ajk
Arvosanat: 0-1 ala-arvoinen, 2-3 heikko, 4-5 välttävä, 6-7 tyydyttävä, 8-9 hyvä, 10 erinomainen


TV-esiintyminen

Tähän mennessä: kaikki puheenohtajat hyviä. Arvosanat: Henriksson 10, Essayah 8, Sipilä 10, Haavisto 9, Rinne 9, Andersson 10, Halla-aho 10, Terho 10.

Henriksson osasi asiansa eikä lähtenyt toimittajien riepoteltavaksi.
Sipilällä työnsä ansiosta kaikki asiat hanskassa,
Haaviston tentissä talousasiat tähän mennessä parhaiten.
Myös Andersson puhui talouspolitiikasta eikä sen vierestä.
Halla-aho pani yllättäen jauhot suuhun sekä haastattelijoille että asiantuntijoille että vielä minullekin. Täysin ylivoimainen. Jopa Haavistoa parempi.
Terho myös todella hyvä muista poikkeavalla pirteällä tavalla. Parasta ettei antautunut suurisuuntaisiin lupauksiin eikä pop-kliseisiin vaan pysyi omassa asiassaan.

Mamupolitiikasta olen glbalistina ollut persujen kanssa jyrkästi eri mieltä. Senkin osasi muotoilla siten että joudun nielaisemaan karvoineen päivineen.

Äänestän arvelematta persua tai ketä hyvänsä, joka miljardi-itikka-asiassa tulee ulos mieleni mukaan: jyrkkä ei hävittäjähankinnoille. Sellainen ehdokas onkin löytynyt. Täytyy vielä tutustua ja vakuuttua.

Työllisyysaste on kaikilla kultainen vasikka, jonka ympärillä pidetään piirileikkiä. Sen kohottamisen katsotaan olevan vipu hallituksen kädessä hyvinvointiin tämän vivun hallinta hallituksen tärkeimmäksi tehtäväksi. Todellisuudessa työllisyyden nousu ja lasku on tulonmuodostuksen kautta meidän tumppukansan kysynnän varassa. Hallituksen osuus siinä on julkiset investoinnit ja julkiset palvelut. Ja niitä kuuluu lisätä laskukautena ja hillitä nouskautena suhdannevaihtelun tasoittamiseksi. Tässäkin vain Halla-aho osui kohdalleen.

Työllisyys on ennen kaikkea kakunjako-ongelma. Tekninen kehitys ja automaatio ovat tehneet tulonmuodostuksen ja kysynnän seurauksena syntyvästä työllistymisestä arpalippujen jakelun. Toiset saavat toiset jäävät ilman. Kaikille olisi kuitenkin varaa antaa.

Siispä ainoa ratkaisu on perustulo, jolla kaikille taataan toimeentulominimi ja oma päätäntävalta ostovoiman ohjautumisesta kysyntään ja työllisyyden kultaisen vasikan palveluun. Tämä töllisyyteen liittyvä ongelma vaalikeskustelussa sivuutetaan surutta.

Ja kuitenkin meillä olisi varaa jakaa vaikka kolmannes kakusta perustulona kaikille ja antaa markkinoiden huolehtia ruohonjuuritasolla lopusta.

Toimittajat välillä valitettavasti jatkavat besserwisser linjaansa ja kohtelevat haastateltavia kuin rikollisia poliisikuulustelussa. Tekee mieli sulkea tv.

Raati mielyttävästi alleviivaa asioita tv-katsojalle avuksi. Vain Halla-ahon kohdalla putosivat yllättäen täysin kärryiltä. Vain pahansuopaa väheksymistä.

Vaalitentti-Malta
AjkNow

Ajk History askokorpela77@gmail.com
LANGUAGES o TIME o AUTHORS o TWINBOOK o THEATRE
Ajk News: Still steering rollator o Ajk-cooking
MUISTELEE o LUKEE o TEKEE o JULKAISEE o SOUTAA o NEULOO