20210819-1838
Asko Korpela: MyeBooks Reviews in Language order
Menu o Time order o Genre order o Book order o Language order
AjkPaperBooks:
123 o abc o lan o gen
I usually write the summary in English and use Google Translate for other languages. Expose after correcting the machine language blunders. G translates excellently not only into and from Finnish.
01. English 19402. Estonian 1003. Finnish 15404. French 905. German 1006. Hungarian 25
07. Italian 1708. Polish 509. Portuguese 410. Russian 9611. Spanish 1412. Swedish 12
Reviews Total 550

MyeBooks Reviews in Swedish

1. Andersen: Nye Eventyr og Historier - En av de märkligaste
dan
189201801284*
2. Barfelt: Urimelige forventninger - Ett snyggt familjedrama
nor
293201801214*
3. DK: The Literature Book: Big Ideas - En motorväg till litteraturläsning
eng
695202104184*
4. Follett: La Caída de los Gigantes - En verklig mästare
spa
1024201809085*
5. Hourly: Age of Enlightenment - Jättepygmé
eng
32202112325*
6. Lagerlof: Gösta Berlings saga - Fantasifullt mästerverk
swe
346201505235*
7. Nelson: China History of China - History of an Empire - Mycket information om Kina
eng
115202106255*
8. Pihlanto: Parkinkokous istuu Alastalon salissa - En utmärkt sammanfattning
fin
6201602285*
9. Schainkman: Sveriges historia - Unik historia bok
swe
236201504255*
10. Strukul: I Medici. Un uomo al potere - Leonardo (da Vinci) som en livboj
ita
337202107044*
11. Strukul: I Medici. Una regina al potere - Caterina de Medici
ita
325202107114*
12. : Decadenza di una famiglia - Kan ån Po hamna i ökensand?
ita
386202107254*
1. Book dan, summary: ajkNotes, available: ama, review: eng

Hans Christian Andersen: Nye Eventyr og Historier****

En av de märkligaste

Efter att ha läst nästan hälften av boken hade jag förstått nästan ingenting. Inte att jag inte skulle förstå tillräckligt med danska språket, på grundval av svenska. Faktum är att jag från början var helt medveten om varför jag inte förstod: texten var komplett abrakadabra, en bäck av ord som du ibland hör av barnens mun. Så roligt att läsa som att höra. Ingen riktig mening. Men sen ... några mycket underhållande sagor. Många av dem också ganska långt ifrån världen (av vuxna och ännu mera av de gamla). I den här boken är djur minst lika kloka som människor, ofta mer än så. Men det finns också mycket lärorika berättelser om det verkliga mänskliga livet. I själva verket läste jag den här boken helt av anledningen att lägga till ett annat, redan från ungdom bekanta språket till listan av mina ebook-språk, inget ord att jag skulle kunna skriva denna recension på danska.
Fyra stjärnor. Skulle det inte vara något preposterous fem given av ett 80-årigt barn?
***
2. Book nor, summary: ajkNotes, available: ama, review: eng

Mette Barfelt: Urimelige forventninger****

Ett snyggt familjedrama

Jag gillade verkligen den här boken, även om det inte är riktigt min genre. Boken valdes inte för sin genre, men på grund av det norska språket. Det ökade inte min totala repertoar av språk på 20 definierad av minst en bok läst på ett språk. Men norska är mitt 16:e språk i e-böcker. Vid 80 års ålder fortsätter jag som en passionerad språklärare. Och mitt system med analyserade och syntetiserade anteckningar MyeBooks har bara ökat mitt iver. Norska är en av dem ungefär tio språk på min lista, som jag lätt kan läsa på grund av deras relativa språk utan ordinarie språkstudie. Några av dem jag definitivt inte förstår talade, inte att tala om att producera mig själv.
Utan att egentligen tänka mig har jag nyligen läst tre anmärkningsvärda familjedrama böcker. De andra två är Storia del nuovo cognome av Elena Ferrante och Stoner av John Williams. Stoner är en livslång historia om en akademisk person. Dessa två andra omfattar kortare livsperioder. Alla dessa har jag läst främst av språkliga skäl. Stoner erbjuder också intresse från min egen akademiska karriär. Ferrante och Barfelt är koncentrerade till det faktiska familje livet. Min korta resumé av Ferrante är att det är en berättelse om väldigt annorlunda slags liv än vad som är vanligt i dessa lattgrader i Nordeuropa, fullt med kyss och örfiler, medan den här norska versionen lika bra kunde vara från min egen omgivning i Finland .
Det är en glädje att läsa tydlig text i den här boken, skriven vaken, utan tvetydigheter eller onödig användning av uttryck i låg stil. Särskilt uppskattar jag bokens positiva och livliga och optimistiska övertygelse. Inget behov av att frukta det värsta, men förvänta sig det slutliga glada slutet. Författaren har lyckats måla med mycket stark och särskiljande karaktäristika om ett halvt dussin intressanta personligheter med en mängd olika andliga kryddor. Stort nöje att delta i deras liv.
Fyra stjärnor som en allmän bedömning. den femte fattas bara för min olägenhet med denna specifika genre av litteratur.
3. Book eng, summary: ajkNotes, available: ama

DK: The Literature Book: Big Ideas****

En motorväg till litteraturläsning

Denna litteratur är min sjätte revolutionerande DK Big Ideas-bok efter filosofi, politik, ekonomi, religioner, matematik. Filosofi Jag har studerat flitigt de senaste 20 åren sedan min pensionering som lektor (professor) i ekonomi. Så i dessa två discipliner förväntade jag mig att vara så väl aktuell i ämnet att jag inte kunde lära mig mycket nytt, utan bara kontrollera vad som inkluderades, vad inte. Men jag blev förvånad: lärde mig massor av nya saker så väl presenterade, framför allt i pedagogisk mening. Hundratals, kanske tusentals interna tvärbindningar gör dessa DK-böcker till utmärkta läroböcker, uppslagsverk, populära upplysningsmedel både för lekmän och för yrkesverksamma. Jag förväntade mig inte att jag kunde smälta eller förstå tillräckligt med matematik, men överraskade igen. Förutom bara i vissa fall av riktigt djupgående nötknäppningsspecialiteter inom talteorin kände jag mig bara en tittare. Istället hittade solida grundvalar för det smala men viktiga matematikfält som jag hade lärt mig när jag föreläste tjugo år och lärde mig själv matematisk ekonomi, differentiell och integrerad beräkning och dynamik i ekonomiska och ekonometriska modeller. Inga svårigheter att förstå politik och religion, även om det bara är vardagens kontakt med dessa frågor. Jag förväntade mig inte så neutral och balanserad text om ett sådant sentimentalt ämne som religion. Fantastiska färgglada detaljer. Till slut, när jag berättade om mina läsupplevelser, kom jag att namnge mina tre favoritreligioner, varav två var okända för mig innan jag läste DK Religions.
Så långt om andra DK-böcker, alla förtjänar hela fem stjärnor som min bedömning. Men hur är det med litteratur? Jag är trots allt en ivrig läsare - och en dåraktig statistiker - som har gjort en lista över alla över tusen böcker jag har läst under de senaste 55 åren, nästan 1000 pappersböcker med bedömning 1-3 stjärnor, och nu mer än 200 e-böcker med skalan 1 till 5 stjärnor och mer än 130 recensioner för att lära sig språk, gjort så enkelt och trevligt med e-böcker. Återigen, inga svårigheter med faktisk förståelse. Den första delen, de första 500 sidorna, alla kända klassiker kryddade med många kända av titlar, uppstår en önskan att förvärva och läsa, ok, introducera några principer för uppdelning i genreklassificering. Men sedan, den sista delen, historien sedan 1900, ungefär, i allmänhet, naturligtvis med många undantag, inspirerade mig inte och släppte mina stjärnor till fyra istället för fem. Modernism och post-modernism har inte fått mitt samtycke. Jag har provat några men har upplevt bittra besvikelser, även i händelser av allmän beundran. Här hittar jag ett lämpligt sammanhang för att uttrycka min stora oenighet med Nobelkommittén. Från och med Joyce, Gárcia, Llora och andra som inte i skolan har lärt sig ämnespredikatmeningar och skiljetecken. Jag anklagar också våldsamt Nobelkommittén för att inte ge priset till vår Mika Waltari för sin Sinuhe eller den estniska mästaren Jaan Kross. Mina favoriter är böcker med en dokumentär inställning till ett stort antal mänskliga liv, historia, vetenskap, romantik, vardagsliv. Istället ingen scifi, varken krig eller våld.
Dessa stora idéer om litteraturhistoria, fyra stjärnor.#est
4. Book spa, summary: ajkNotes, available: ama, review: spa

Ken Follett: La Caída de los Gigantes*****

En verklig mästare

Aldrig hört talas om denna författare innan den här boken La Caida De Los Gigantes, även om han verkar vara en riktig mästare och mästare sidor och volymer. Och precis min genre, historisk facklitteratur. Efter att ha läst några tiotal sidor Jag undrade varför jag hade aldrig sett honom på listorna Nobel Pretenders. Skulle väl förtjänar äran. Dock är han ädel samhället andra misslyckanden som Mika Waltari och Jaan Kross, de andra två mina favorit nonfictioners.
Så, vad gör Follett så stor? Hans förmåga att komma så nära läsaren eller bättre, aldrig lämna läsaren ensam. Och hur han når det? Genom kontinuerlig dialog och observation av små saker och detaljer som kroppen och är av hans hjältar och deras nära omgivning.
I själva verket är detta inte hela sanningen om Follett strategi. Den har olika nivåer. Jag kan konstatera tre: individuell, lokal och världen. För mig den i särklass mest attraktiva är hans berättelse på individen, personlig nivå. Men hans personer som inte agerar enbart på personliga motiv, utan också på bara lokala och världsomspännande motiv. Med dem läsaren går med hin likaledes sängar och palats.
Jag har på sistone och medvetet valt gräsrotsvärldsmedborgarskap som min synvinkel i motsats till nationella, som historien tydligt har visat sig vara destruktiv individuella mänskliga värden. Killing man är den värsta av brott på gräsrotsnivå, men att göra samma sak en handling av hjältemod på nationell nivå, krigshjältar är den mest berömda. Denna kontrovers är representativt beaktas i denna bok.
Även om jag så häftigt ta del av individer, de mest minnesvärda meningar jag har infört i mina anteckningar är den allmänna mänsklig nivå. Den första och mest värdefulla för mig verkar vara följande i slutet av boken: "Los Catorce Puntos de Wilson y su Sociedad de las Naciones Estaban pensados ​​para cambiar por siempre jamás la forma en que los distintos Países resolvían sus conflictos Era. una ambición estratosférica. En la historia de la civilización humana, ningún politico había tenido jamás tan altas aspiraciones. Si lo conseguía, seria la formación de un nuevo mundo. " Denna samt följande bedömning av första världskriget slog mycket starkt mitt pacifistiska sinne. "Ethel estaba amargamente Los hombres de siempre seguían gobernando El País Los mismos politicos que habían propiciado millones de Muertes, de pronto celebraban como si hubieran hecho algo maravilloso Pero ¿qué habían conseguido? dolor lo. decepcionada.., hambre y destrucción. Diez millones de hombres y niños habían muerto synd razón alguna. "
Till råga på allt, jag kan inte lämna uncited en tredje passage nära mitt betraktningsvinkeln "-¿Sigues siendo Anarquista -¿Te molestaría -Supongo que me pregunto si la política Podría separarnos -El anarquismo es la creencia de que ??. Nadie está legitimado para gobernar. todas las filosofías politicas, desde el derecho divino de los Reyes hasta el contrato social de Rousseau, intentan justificar la autoridad. Los anarquistas Creen que todas ESA teorías Fallan, y que por tanto ninguna forma de autoridad es legítima. "
Jag fortsätter att fråga: är detta pågå en tumlande sten för självrespekt Nobelkommittén för att inte låta Follett till listan? Eller frågor den överdrivna individnivå beskrivning av kärlek fattandet, vilket fick mig att överväga jord en helt ny genre av böcker på mina egna listor, sensualitet. Vissa starka kandidater, mycket mer ensidig än Follett kom till mig. Eller är det värsta tumlande sten ännu en passager av beskrivningen av de mest intima och vid samma tidpunkter mest naturliga handlingar kärlek? Det finns två beskrivningar av stunder av förlusten av oskuld. Aldrig läst tidigare. Gå för långt under huden? Så jag skulle ha ansett tills jag föll på dem. I stället ingen rodnande men uppstår några personliga minnen! Mycket stor hänsyn till författaren om hur han gör det, inga chimära tips men vanligt sympatiska ord.
5. Book eng, summary: ajkNotes

Hourly: Age of Enlightenment*****

Jättepygmé

Den här boken är verkligen en jättepygmé av kunskap. Alldeles exceptionellt välskriven. Texten innehåller inga onödiga ord, utan en sådan myriad av kortfattade uttryck och statements att det gjorde mig till en kriminell, vilket bryter mot det stränga förbudet att kopiera texten på något sätt. Jag gör alltid anteckningar genom att kopiera texthöjdpunkter till mina anteckningar. Vanligtvis en per flera sidor, men i det här fallet flera på en sida, eftersom det fanns så många gyllene korn som sammanfattar kända och okända karaktäriseringar av denna viktiga historiska period av mänsklig civilisation.
Efter att ha följt de olympiska spelen i Tokyo tänkte jag att jag samtidigt kunde läsa den lättläsbara texten som småbitar däremellan. Aldrig! Först slutade jag readig och fortsatte OS, slutade sedan OS och fortsatte detta Hourly, som jag har varit tvungen att notera författaren till boken. Inte avslöjar namn, men frågar i första person en kort recension, som jag ändå skulle ha lämnat följt av betyg på fem stjärnor.
***
History, Hourly. Age of Enlightenment: A History From Beginning to End (p. 2). Hourly History. Kindle Edition.
6. Book swe, summary: ajkNotes, available: ama, review: swe

Selma Lagerlöf: Gösta Berlings saga*****

Fantasifullt mästerverk

Vem är Gösta Berling? Vem vet det? Även efter att ha läst 'denna boken', såsom författaren skulle 'gramatisera'. En trollkarl, skurk[e], kavaljer, björntamare, dikbottENSvandrare. Vad man bara hittar på, allt tycks passa som epitet för honom. Detsamma gäller FÖR sagor kring hans färggranna person. Herrgårdar, skogshyttor, kutor på sjön, mineralgruvor, schäser och danssalonger. Han bemästrar dem allt. En bannlyst pastor, för evigt vägrad att få förkunna Guds ord, men förkunnar det ändå, i sitt liv och gärning.
KUTOR? edellisessä tarkoittaako SKUTOR?
Trettiosex kapitel lång[t] är denna väderkvarns vandringstig. Lust och lättja, kärlek och ödmjukhet i djup nedlåtenhet, ja i trovärd skamsenhet, i slagsmål och hjältedåd. I beundrans solsken och föraktelsens mörker. Otroligt med vilken oändlig intrigbinda kan en ung kvinna, som denna författarinna Selma Lagerlöf, i sin debytroman har kunnat binda en klumpig kraftkarl. Icke under att hon sedan blev hedrad med Nobelpriset. Den sinneskraften tycks nog spegla även hennes blick på bokpärmen. Åtminstone jag kan inte rycka mig lös därav, utan gång på gång återvänder till de skarpsiktiga ögonen av den hatrhuvade.
HATR-? edellisessä
Upplaga efter upplaga har denna bok publicerats, vet inte på hur många språk. Men i mina händer, eller rättare, under mina ögon har dock ett exemplar RÅKAT(tähän, sanajärjestys)
där ett par kapitlar, åtminstone kapiteltitlar fattas och alla de övriga är fördubBlade, det vill säga varje kapitel två gånger i rad. Således också boken dubbelt så diger som vanligt. Först väcker det förundran, sedan ilska och två e-mail till adressen som ges på tit[t]elsidan. InGet svar. Sedan övermannar texten fullstäNDigt en sådan småsak. Och till slut igen anmärkning om dubbeltexten som info utan ilska i form av ett email till förlaget. Nu ett svar från operatorn: kunde ej framföras på grund av full postlåda. Vad skall man tänka därav? Bankrott med eTT sådanT guldägg? Överväldigat av ilskna dubbelklagare? Vem vet och vem bryr sig om. Boken är verkligen super, förtjänar alla möjliga stjärnor och lovord!
5/5 stars, completely overwhelming play of imagination combined with rich description of everyday country folk life, spiritual, secular, physical, all possible realistic, irrealistic and absurd aspects. Look at the smile of the author in the cover picture and you will understand.
I hope this email finds you well. This is Girlie from the Communities team.
We allow reviews written in the language used in the book. For example, if the book's language is Swedish, we allow reviews written in Swedish.
Also, I've re-evaluated your Customer Review for Gösta Berlings saga (Swedish Edition) and our previous response. I'm sorry that the review was removed when it didn't fall outside of our posted guidelines. Your review was activated as of 6:44:16 PM PDT and you can see it now on the website using the link below:
http://www.amazon.com/review/RGZZIII0GO50A
I hope this helps. We look forward to hearing from you again soon.
Best regards,
Girlie Z.
Thank you for your inquiry. Did I solve your problem?
Yes No
Your feedback is helping us build Earth's Most Customer-Centric Company.
Thank you.
Amazon.com
7. Book eng, summary: ajkNotes, available: ama, review: eng

Raymond Nelson: China History of China - History of an Empire*****

Mycket information om Kina

Detta Nelson-Kina är tillsammans med det senaste Vadell-Kina precis rätt typ av källor för aktuell information om den gamla och nya framväxande världsmakten. Boken börjar den 5000 år långa Kinas historia med en kavalkad av ett trettiotal dynastier som styr med förändrad framgång världens största land, mätt med storleken på befolkningen på de nuvarande 1400 miljoner invånarna. Territoriet beskrivs mångsidigt från geografisk plats, jordens bördighet, klimatvariationer som styrs av monsunerna som påverkar avgörande flora och fauna och landets sinnen. Denna period av systematiska hopp till nutiden inkluderar den redan länge kända historien om Kinesiska muren, den enda konstgjorda konstruktionen sett från Månens yta, vilket bevisats av månbesökande astronauter. Andra iögonfallande underverk i Kina är den helt nyligen upptäckta terrakottaarmén och de älskade jättepandorna.
Historien efter dynastier, det vill säga perioden under det senaste århundradet, kännetecknas av häpnadsväckande vändningar i det sociala, ekonomiska och politiska livet som leder från status som backgroud till den enorma fronten. Det är sant, med en jättes brutala kraft, men ännu mer sant med ett begåvat entreprenörskap av en stor nation eller bättre kombination av flera och flitiga massor.
Mitt intryck som allmän läsare är att den nya Silk-vägen byggs mer med fredliga medel än kraftfullt hot från en stor jätte. Alla fem stjärnor för denna mycket balanserade och lätt smälta informationskälla.
8. Book swe, summary: ajkNotes, available: ama, review: eng

Mikael Schainkman: Sveriges historia*****

Unik historia bok


Det är verkligen - värt att läsa. Aldrig sett tidigare. Inte konstigt att författaren har flytt på slagfältet efter att växthuset har blivit stonebombardat av gröna av avundsjuka kollegor! Jag skulle vilja bli buren på stretcers (förresten, nästan det enda sättet på grund av svaga ben) för att höra den här mannens föreläsning av dessa ämnen.

Vad är så speciellt och fascinerande i denna Shainkmans bok i den svenska historien? - det hur han tar fram det. Det finns sätt och vägar. Att berätta en nations historia kräver en fridfull inställning och traditionell formulering. Shainkman gör det på ett mycket annat sätt: säger skvaller efter skvaller efter skvaller ... hela vägen från stenålder till närvarande. Du vet inte, om du skulle skratta eller gråta, men snart börjar du skynda och njuta av den väldigt gröna gräsrotsnivåtexten och förväntar dig nästa träbenskämt om den och den kända kändis eller händelse. Skvaller stil, men aldrig korsar gränsen för god smak eller illvilja eller bristande respekt.

För mig är det bästa resultatet av hela berättelsen det intryck av att de flesta krig från det förflutna började för personliga nycklar och coquettery av regenterna. Den ära som uppnåddes förr eller senare slutade till skrothöga eller till hjältens likkista, vanligtvis tidigare. Kom bara ihåg att Gustaf II Adolf dör på stridsfältet när han försvarar sin tro långt hemifrån eller Karl XII återvänder svansen mellan benen inkognito från sin stora europeiska turné efter att hans beskyddare, sultanen blir trött på gästens för långa vistelse. En annan ton i boken är kärlekshistorierna på hög nivå med de mest underhållande lågintensiva mänskliga intimiteterna.

Sammantaget är en väldigt underhållande bok som motverkar alla väsentligheter av den patriotiska historien. Fem stjärnor utan minsta tvekan. 20150428

9. Book ita, summary: ajkNotes, available: ama

Matteo Strukul: I Medici. Un uomo al potere****

Leonardo (da Vinci) som en livboj

Extraordinärt många ståndpunkter att betrakta denna Medici 2-bok. När jag läste de första 50 sidorna tänkte jag: det här är omöjligt, en sådan bål av ovanliga (och överflödiga) ord och idiom som om författaren lider av en känsla av underlägsenhet och på detta sätt vill kompensera det och visar att han är mångsidigt kompetent. Kanske kanske han inte visste hur man startade den här stora rapporten ... Sedan förlorade jag gradvis denna störande känsla. Därefter blev jag trött på den sociala omgivningen på hög nivå, långt över den vanliga gräsrotsmedborgaren. För fem år sedan har jag medvetet valt rollen som en enkel pacifistisk världsmedborgare på gräsrotsnivå. En annan kontrovers med bokens värld: oändliga intriger och väpnade konflikter och krig. Jag är inte intresserad.
Ok, vad är jag då intresserad av? - Varje dag mänskliga relationer och liv, dess praktiska, historiska och filosofiska aspekter. Detta behov möttes sedan gradvis när dessa människor på hög nivå började beskrivas i sina mer intima relationer. I detta avseende ok Lorenzos förhållanden i hans äktenskap och sanna kärlek såväl som familjelivet och rollen som påvens vakthund för information om Medici och Firenze. Så också det mänskliga förhållandet mellan påven på högsta nivå och hans brorson.
Men det jag verkligen gillade är den första mänskliga kontakten med det största geni genom tiderna, Leonardo da Vinci. I mina ögon blir han livboj för hela denna historia. Inte av en slump eller oavsiktlig av författaren. Tvärtom: Leonardo lämnas utanför alla intriger och kontroverser. Hans genialitet visas av några praktiska exempel, i slutändan av hans dröm om människans förmåga att flyga utomhus. Detta till och med på ett befäst sätt: denna dröm är för honom viktigare än drömmen om samhälle och liv med kärlek och fred. Jag log nästan mot den här författarens avsiktliga knep som presenterades i slutet av boken. Naturligtvis inte så i allmänhet, men varför inte med tanke på Leonardos stora geni. En annan övertygande och följaktligen presenterad aspekt av Leonardo är hans obestridliga förtroende för naturen som grunden för livet och all vetenskap.
Fortfarande att nämna är mitt främsta intresse för den här boken liksom all e-bok litteratur, språkinlärning, inte vetande, men lärande; har fortsatt nästan 80 år nu. Och tyvärr! Även om jag gjorde några sura kommentarer i början av denna recension är jag mycket nöjd överallt. Jag har noterat en myriad av ord, uttryck och idiomer. Här använde jag första gången Kindle-readers tagg för både att väldigt snabbt leta upp och möjligheten att kopiera via Urklippstext till mina anteckningar. G-översättare har alltid varit mitt viktigaste verktyg, nu också en nyhet för mig: Grammarly. En helt otrolig uppfinning. Förhoppningsvis snart tillgänglig även på andra språk än engelska.
På grund av tillfredsställelsen som beskrivs i sista stycket är min bedömning av denna kontroversiella bok fyra stjärnor, inte långt från alla fem.
10. Book ita, summary: ajkNotes, available: ama, review: ita

Matteo Strukul: I Medici. Una regina al potere****

Caterina de Medici

I denna tredje del av Strukuls Medici-berättelse är huvudidén inte längre familjens makt, stiga in i eller omfatta den, utan familjens inre förhållanden, framför allt ur den stora mamman Caterinas synvinkel.
Författaren har på ett genialt sätt lyckats beskriva den tragiska kontroversen med Caterine som inte upplever kärlekens värme, men är dock den centrala radiatorn för kärlekens värme. Detta möjliggörs av den obestridliga lojaliteten utan passionerad doft av tre viktiga män, hennes man Enrico, kungen av Frankrike, Raymond de Polignac, capitano della quarta compagnia picchieri del re di Francia, och hennes andliga mentor Nostradamus, alla är begränsade genom sina höga sociala positioner. Men en avgörande faktor, som jag ser det, är förhållandet mellan Caterina och Enricos två älskarinnor: Diana och Lucrezia. Ömsesidig respekt upprätthålls av Caterinas retiska inställning. Vad mer kunde hon göra?, som hon förstår det. Denna inställning försäkrar henne den härliga vägen och positionen, som hon njuter till slutet av sitt liv, väl värt denna fantastiska historia.
Det bästa exemplet på denna balanserade behandling av interpersonella relationer är beskrivningen av situationen i samband med kung Enricos död.
Av de skäl som beskrivs i mina recensioner av de tidigare delarna av Strukuls Medici, främst den sociala nivån i ämnet, når denna tredje del av berättelsen inte riktigt fem stjärnor som min bedömning, men förtjänar väl sina fyra stjärnor, för att inte glömma mitt huvudmål, att lära mig språk genom att läsa e-böcker med den fantastiska hjälpen av modern teknik.
Med beklagande av den ständiga bristen på framgång när jag överför mina förbättringsförslag till Kindle tar jag mig friheten att bifoga dem här:
1. Svåra påminnelser till redaktörerna för Zingarelli Dictionary för oförmågan att separera apostrofartikeln i början av ett ord. Kan göras antingen genom att avgränsa texten i målningen eller i början av sökningen. l'uccello ger 'okänt sökord'.
2. Förteckning över personer i boken behövs precis som det är vanligt i teaterstycken
3. TOC försedd med sidnummer framför länkarna.

060r I praise the author for rich use of headings and strongly recommend Kindle to add page number in front of all TOC links.
Seem to have lost the line of the story, unable to follow the flow of dialogues.
Severe reprimands to the editors of Zingarelli Dictionary for unability of separating the appostrophed article at the beginning of a word. Could be done either in delimiting the text in painting or at the beginning of the search. l'uccello gives 'unknown searhword'.
2. List of persons present urgently needed just as it is usual in theatre plays
3. TOC provided with page numbers in font of links.
***
Strukul, Matteo. I Medici. Una regina al potere (Italian Edition) (p. 68). Newton Compton Editori. Kindle Edition.
Zingarelli, Nicola. Lo Zingarelli Vocabolario della Lingua Italiana (Italian Edition) (Kindle Locations 367561-367575). Amazon Dictionary Account. Kindle Edition.
0643 20210710
Top Free Genealogy Site
https://www.myheritage.com/genealogy
MainosDiscover your family history. Find yours on top genealogy site!
Just enter names and our technology will do the rest
The Medici family originated from the Mugello region of Tuscany. Their wealth had originated in the textile trade, specifically the trade of wool guild in Florence. Gradually the family’s wealth enabled them to fund the private Medici Bank.
Discover the Medici Family Tree and their Incredible Rise ...
Medici Family Tree
Medici Family Tree History
The Medici Family tree refers to the Medici family who was political powerhouses in Florence in the 13th century. The family was also known as the House of Medici. The family’s success emerged from its success in commerce, banking and a remarkable political legacy.

The Medici family originated from the Mugello region of Tuscany. Their wealth had originated in the textile trade, specifically the trade of wool guild in Florence. Gradually the family’s wealth enabled them to fund the private Medici Bank.

Having created the bank in 1397, the bank grew to be one of the most respected and prosperous banks in Europe. The bank eventually collapsed in 1494. One notable feature of the bank was its use if a ledger system of accounting through double-entry bookkeeping, a system that is still in place today.

The bank soared over the 15th century becoming one of the largest banks within Europe. Together with its financial prowess, their political and religious ambitions became quite prominent in the region and extended throughout Italy and into Europe/

Around 1434 Cosimo De Medici rose to prominence and fame through his support of arts and humanitarian endeavours. This love of art also provided a key growing ground for Renaissance art. As the family’s status grew, they were able to dominate the government of the city of Florence and eventually bringing the city under their power and creating an environment where art simply flourished. Art, which we continue to adore and respect today.

Throughout history, four popes emerged from the De Medici family. Those being Leo X, Clement VII, PIUS IV and Leon XI. The last de Medici ruler died in 1737, which brought the dynasty to an abrupt end after 3 centuries of dominance. Having died without an heir, the house ceased to be.
11. Book ita, summary: ajkNotes, available: ama, review: ita

Matteo Strukul: Decadenza di una famiglia****

Kan ån Po hamna i ökensand?

Detta flöde av Medici och italiensk historia gör det. Detta mäktiga flöde rinner starkt men innehåller aldrig färskt bergvatten eller lugna plagor på sina långa stränder. Främst lerigt slam vidarebefordras mer dragen av intriger än att blåsen av frisk vind och sluttande territorium.
Ändå har denna sista del såväl som de tre föregående sin attraktion mot läsaren på ett genialt sätt delad av författaren Matteo Strukul.
Smaken till soppan kommer delvis från själva soppan, delvis kastas den utifrån. Inuti finns starka personligheter, inte bara starka män som Cosimo och Lorenzo utan också överlägsna kvinnor i flera generationer som Caterina och Maria i familjen samt flera drottningar i Medici-mäns sovrum. Men för mig gjorde det största intrycket författarens avsiktliga trick att införa till det stora flödet två helt obestridliga hjältar från mänsklighetens historia. I början den 15-årige Leonardo da Vinci och i slutet den stora målaren Rubens. Dessa två presenteras som stora andar utan gräsrotsintriger och tvivelaktiga kärleksaffärer. De är inte bara omnämnda utan vävs ordentligt in i historien. Till och med några av da Vincis revolutionära idéer som mänskliga flygfordon presenteras. Hela historien avslutas med att Maria de 'Medici är i ömt omfamning av Master Rubens. I Nota dell'autore förklarar författaren de relativa delarna av fakta och fiktion i denna berättelse.
I slutet av denna liksom alla andra delar av tetralogin finns en övertygande bibliografi, delvis till mycket nya källor. Men då finns det också en mindre övertygande jättelista med erkännanden, som om den hämtats från familjens gästbok av år av merry hemmafester och begravningar av en rik man. Inte konstigt att författaren ursäktar några möjliga utelämnanden och lovar bot i nästa bok.
För mig är dessa 1600 sidor främst en ny kurs i italienska med ett otroligt rikt ordförråd. Inget sätt att slå upp alla okända ord i Zingarelli Vocabolario della Lingua Italiana och uttryck i andra källor. Förresten, det finns ett mycket allvarligt, men lätt korrigerbart fel i Zingarelli: inget sätt att leta upp ett ord med apostroferad artikel "l'autore" ger "odefinierbart sökord". Artikeln ska kunna skiljas från ordet vid målning av texten eller genom att separeras av ordboken i början av sökningen.
Även om man läste med orubbligt intresse fanns det flera avsnitt med överväldigande textflod om överdrivet, ointressant och till synes irrelevant innehåll. Mitt botemedel är att fördubbla läshastigheten utan att utelämna text. En annan allvarlig anledning att inte ge alla fem men bara fyra stjärnor är på läsarens eller mig själv. Som övertygad pasifist gillar jag inte krig och våld eller det "realistiska" tillvägagångssättet i allmänhet. Ken Follett vinner klart Matteo Strukul.
Classification of genre? Does some genal standard exist? Is it discuaaed somewhere? A liat of definitions should be placed available at the beginning of the GEN page. What about several genres in a book? Subgenres as the third character of GEN definition?
***
Strukul, Matteo. I Medici. Decadenza di una famiglia (Italian Edition) (p. 15). Newton Compton Editori. Kindle Edition.
Zingarelli, Nicola. Lo Zingarelli Vocabolario della Lingua Italiana (Italian Edition) (Kindle Locations 49121-49142). Amazon Dictionary Account. Kindle Edition.