Pekka Pihlanto

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Presidentti Halonen torppasi Sauli Niinistöltä majurin napit

Uusi Suomi 31.8.2021

Iltalehti kertoo (30.8.):

”Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoo maanantaina ilmestyneessä uutuuskirjassaan (Väistämättä, Otava), miten presidentti Tarja Halonen 2007 torppasi Sauli Niinistön ylennyksen reservin majuriksi.

Häkämies (kok) oli tuolloin Jyrki Kataisen (kok) hallituksen puolustusministeri ja Niinistö eduskunnan puhemies, joka oli vuoden 2006 presidentinvaalissa haastanut istuvan Halosen tasaväkisesti. Presidentin äkkipikaisuudesta sain näytteen loppuvuonna 2007, kun käsittelimme reservin ylennyksiä, Häkämies aloittaa.

Puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskealan johdolla oli tehty esitys, jossa esitettiin ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok) ylentämistä majuriksi.

– Kuin sain nimitysesitykset muutama tunti ennen esittelyä, ihmettelin, miksi puhemies Sauli Niinistöä ei esitetty majuriksi, olihan hän vanhempi kapteeni. Komentaja sälytti esityksen teon minulle. Ehkä hän ennakoi tulevan latvaräjähdyksen, Häkämies kirjoittaa.

Presidentti oli Häkämiehen mukaan hyvällä tuulella ja ”hykerteli” Kanervan ylennykselle.

– Sitten komentaja sanoi, että ministerillä on lisättävää. Tein ehdotuksen Niinistön ylentämisestä majuriksi, mutta presidentin hyväntuulisuus katosi kertaheitolla. ”Sano sille sun kaverillesi, että näihin hommiin pääsee alemmillakin sotilasarvoilla”, Halonen tiuskaisi, Häkämies kirjoittaa.”

Mitäpä tähän voi todeta muuta kuin iskelmäriimittelijän sanoin: Niin pieni ihmissydän on…

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko Korpela


Asko Korpela 20210903 (20210903)