Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Turun ilmastotalkoot?

Aamuset 4.12.2019

Kaupungin runkolinjasuunnitelmista järjestettiin äskettäin tiedotus- ja keskustelutilaisuus. Eniten keskustelua syntyi bussilinjojen 3 ja 30 lakkauttamisesta. Näin yhteyksiä Telakkarannasta, Majakkarannasta ja Korppolaismäen Etelärannasta keskustaan heikennetään – ja tietenkin myös siltä väliltä, muun muassa Stålarminkadulta ja Itäiseltä Pitkäkadulta. Myös muita lakkauttamisia on listalla.

Näinkö Turun kaupunki reagoi ilmastokriisiin? Tällä palvelujen heikennyksellä lisätään yksityisautoilua ja vähennetään päästöttömäksi käyvää bussiliikennettä, jolle kyllä on kysyntää.

Tämä "ympäristöteko" on tosin linjassa kaupungin tukeman "tähtihankkeen" toriparkin kanssa. Sehän tulee joskus valmistuessaan vetämään henkilöautoliikennettä ydinkeskustaan. Jokaisen pitäisi nähdä, että tällaiset hankkeet ovat nykymaailmassa aivan mieltä vailla.

Onko bussilinjojen karsimisen motiivina raitiotien rahoittaminen? Raitiotien pätkä tarjoaisi varissuolaisille ja raisiolaisille nopean yhteyden keskustaan. Mutta mitä se hyödyttää kaupunkilaisia laajemmin? Raitiotienpätkä vain täytyy saada, maksoi mitä maksoi, kun muillakin kaupungeilla on. Tämmöttös Turus.

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on turkulainen professori emeritus

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko Korpela


Asko Korpela 20191205 (20191205)