Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Outoa viranomaistoimintaa Velkuan maalikiistassa

Vakka-Suomen Sanomat 7.3.2019

Naantalin ympäristö- ja rakennuslautakunta perui ilmiselvästi virheellisen päätöksensä, jossa Teersalossa sijaitsevan Rantaklubin omistaja velvoitettiin uhkasakon voimalla ennallistamaan rakennuksen väri sinertävästä aikaisempaan punaiseen. Lautakunnan toiminnan moitittavuus koskee nyt peruttua päätöstä, joka perustui virheellisiin tietoihin ja oli muutenkin vaikeasti ymmärrettävissä (Vakka 5.3.).

Lautakunnan päätöksen yhteydessä esitettiin vanha ilmavalokuva, jossa naapurikiinteistön teollisuushallit olivat vielä punaisia. Hallit oli kuitenkin jo vuosia sitten maalattu harmaiksi – luvan saamisessa ei ollut ongelmia. Lisäksi kaupungin korjauskehotuksessa viitattiin Velkuan yleiskaavaan, vaikka siinä ei ole asetettu värivaatimuksia Teersalon satama-alueen rakennuksille.

Kaupungin maankäyttöosaston kaavoitusarkkitehti oli lisäksi todennut, ettei sinertävä väri sovellu rannan rakennusten perinteiseen värisävyyn. Asiasta voi olla aivan toistakin mieltä: sininen väri on raikas ja sopii hyvin Rantaklubin väriksi – riippumatta naapurirakennusten väristä. Kaikki, joiden kanssa asiasta keskustelin, olivat sitä mieltä, että uusi väri oli erittäin onnistunut.

Lautakunta on nyt huomannut virheensä ja toivottavasti rakennusvalvontatoimisto, jolle asia palautettiin, ei enää heitä kapuloita rattaisiin ja jatka tätä farssiksi käynyttä prosessia.

Ei kai vain ole niin, että maalikiista paljastaa sen asenteen, jolla Naantalissa suhtaudutaan kaupungin reuna-alueen asioihin? Oli miten oli, tämä ei ole oikea tapa kohdella vaikeissa saaristo-olosuhteissa harjoitettavaa elinkeinotoimintaa. Jonkinlainen kädenojennus ja anteeksipyyntö kaupungilta olisikin nyt paikallaan.

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on turkulainen professori emeritus

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko Korpela


Asko Korpela 20190307 (20190307)