Pekka Pihlanto

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Vuosisadan rakkaustarina: Donald ja Kim?

Uusi Suomi 2.10.2018 10:49 Pekka Pihlanto

Presidentti Trumpin tempausten taso sen kun laskee. Hän totesi kannattajilleen pitämässään puheessa: ”Hän [Kim Jong-un] kirjoitti minulle kauniita kirjeitä, ne ovat mahtavia kirjeitä Ja sitten me rakastuimme, okei?”

Ei ole pitkää aikaa siitä, kun Trump kutsui kollegaansa "pieneksi rakettimieheksi", "sairaaksi koiranpennuksi" ja mielipuoleksi, jolla on ydinaseita". Rakettimiehen luonnehdinta Trumpista oli "mielisairas vanha höppänä". Niin mielet muuttuvat.

Joskus valtioliittoja on solmittu ja vahvistettu avioliitoin, mutta tuskin Melanien tarvitsee vielä olla huolestunut – tai huokaista helpotuksesta, sillä amerikkalaiset käyttävät love-verbiä kaikesta mahdollisesta. He rakastavat koiriaan, kissojaan, hevosiaan, talojaan, autojaan ja isänmaataan, ja ties mitä kaikkea muuta.

Silti tällainen julkinen toteamus on mauttomuudessaan surkuhupaisa. Se on myös huolestuttava paljastaessaan, miten arvostelukyvytön ja impulsiivinen mies istuu ydinasenapin tuntumassa. Toivottavasti hänet pidetään siitä mahdollisimman kaukana.

Yhdysvaltojen järkevällä kansanosalla on täysi syy hävetä presidenttiään – ja järjestelmäänsä, joka päästi läpi tällaisen ehdokkaan. Vastuu on tietenkin sen äänestäjien niukan vähemmistön, jonka äänillä erikoinen ääntenlaskentajärjestelmä kelpuutti hänet voittajaksi.

Uusi Suomi: Trump kohautti taas

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko Korpela


Asko Korpela 20181002 (20181002)