Suomen Kuvalehti no 18, 30.4.2015

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Realismia Välimerelle

Pakolaisavun johtaja Annu Lehtinen tarjoaa keinoja, joilla vältettäisiin traagiset onnettomuudet Välimerellä (SK 17). Hän katsoo eurooppalaisten näkevän pakolaisuuden vain menoeränä ja unohtavan humanitääriset syyt. Molemmat on otettava huomioon.

Pakolaisia on 51 miljoonaa. EU voi sijoittaa näistä vain murto-osan, sillä talous tulee rajoitteeksi. Keskeinen syy Afrikan ongelmiin on köyhyys. Se aiheuttaa sisällissotia. Silti kehitysapu ei ongelmaa ratkaise, sillä osa siitä valuu vääriin taskuihin. Maat on saatava rauhoitetuiksi ja niiden taloudet kuntoon. Tämä ei onnistu kansalaisia siirtämällä.

Välimeren ongelman ratkaisemiseksi EU:n on painostettava pakolaisten lähtömaita, sillä niiden viranomaiset voisivat halutessaan estää lähdöt ja rikollisten toiminnan. Lahjukset lienevät eräs syy viranomaisten haluttomuuteen.

EU:n viranomaisten on saatava alukset kiinni aikaisessa vaiheessa ja hinattava ne takaisin. Tehokas toiminta edellyttää yhteistyötä lähtömaiden kanssa. Ilman sitä ongelma ei ratkea.

Pekka Pihlanto

Turku

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko Korpela


Asko Korpela 20150501 (20150501) o Kotisivu o Webmaster