Uusi Suomi 18.10.2014 09:42 Pekka Pihlanto

Ajk kotisivu Pekka Pihlanto
Aivokuollut hallitus sen kun jatkaa vaan

Pekka Pihlanto

"Pääministeri Alexander Stubb (kok) asettuu Ilta-Sanomien haastattelussa puolustamaan vankasti hallituksen jatkamista kevään eduskuntavaaleihin saakka" (IS 18.10.14).

Totesin US-blogissani 5.10.:

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177308-kansanedustajat-ja-koko-va...

"Pääministerin ykköstavoite on oman hallituksensa pitäminen kasassa hinnalla millä hyvänsä yleisestä edusta piittaamatta. Samalla pääministeri-puheenjohtajaa kiinnostaa puolueensa etu. Kuten nyt näkyy Stubbin lausunnosta. "Me olemme saaneet isot päätökset tehtyä hallituksessa --- Nyt on se aika, jolloin me kokoomuksessa rupeamme fokusoitumaan siihen tehtävään, joka meillä on seuraavan kuuden ja puolen kuukauden aikana eli vaalien voittaminen." (Yle uutiset)."

Tämän päivän uutinen vahvistaa taas kerran, että pääministerin henkilökohtainen kunnianhimo vaatii "oman" hallituksen tekohengityksen jatkamista, vaikka valtakunnan edun näkökulmasta se on jo aivokuollut. Se ei pysty tekemään päätöksiä, eikä toimeenpanemaan niitä. Vaalityö ja hallituspäivien maksimointi ovat nyt hallituksessa etusijalla.

Uudet vaalit olisivat nyt paikallaan, mutta hallituksen hajottamiseen ei ole enää olemassa toimivaan mekanismia. Siis valtakunnan kärsimyksen jatkuvat.

Pekka Pihlanto
Turku
Kirjoittaja on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori emeritus
Turun kauppakorkeakoulusta (Turun yliopisto).

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko Korpela


Asko Korpela 20141021 (20141021) o Kotisivu o Webmaster