Pekka Pihlanto
Tehokkuus huonontaa työelämää

Helsingin Sanomat 22.11.2009

Työelämän on viime vuosina koettu kehittyvän yhä vaativammaksi ja psyykkisesti rasittavammaksi. Viimeisin yksityiskohta tässä keskustelussa on Rautaruukki Oyj:ssa tapahtunut epätavallinen itsemurhien kasautuma, jonka syyksi väitetään uusia työvuorojärjestelyjä.

Puuttumatta tähän yksittäistapaukseen on helppo havaita, että työelämän laatu on jatkuvasti huonontunut. Yrityksissä on toteutettu tehostus- ja kustannusten karsimistoimenpiteitä, joilla on usein pyritty ajamaan nimenomaan osakkeenomistajien etuja hinaamalla niiden avulla tulosta ja osakekursseja ylöspäin. Yritysten johtoa on tähän houkuteltu erilaisten kannustinjärjestelmien avulla, jotka ovat tarjonneet heille mahdollisuuden rikastua nopeasti.

Yksipuolisen tehokkuusajattelun haitat ovat sitten kaatuneet työntekijöiden niskaan irtisanomisina, hankaloituneina työprosesseina ja ikävinä työaikoina. On kuitenkin syytä muistaa, että omistajien ja johtajien lisäksi toimihenkilöt, työntekijät ja monet muut ryhmät ovat yrityksen toiminnan kannalta välttämättömiä sidosryhmiä.

Jos omistajien ja johtajien etuja ajetaan tähän tapaan yksipuolisesti muiden kustannuksella, yrityksen toiminta alkaa ennen pitkää kangerrella. Ellei järkkynyttä sidosryhmätasapainoa aleta tosissaan tavoitella alkavat myös omistajien ja johtajien edut lopulta kärsiä. Tämä olisi syytä oivaltaa ennen kuin se on aivan ilmeistä. Huolestuttavia signaaleja on jo tarpeeksi näkyvissä.

Pekka Pihlanto
professori emeritus
Turku

 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko Korpela


Pihlanto Pekka 20091122 (20091122) o Ajk kotisivu o keskustelu o WebMaster