Pekka Pihlanto
Sisältöä perusteluihin

Suomen Kuvalehti No 12, 24.3.2006

Puhemies Paavo Lipponen kehottaa maatamme ratifioimaan pikaisesti EU:n perustuslakisopimuksen (SK 9/2006).

Perustuslakisopimuksen sisältöä ja sen vaikutuksia pienen jäsenmaan kannalta olisi kuitenkin hyvä pohdiskella vielä tässäkin vaiheessa. Esimerkiksi EU:n päätöksenteon parempi sujuvuus ei suinkaan ole välttämättä aina pienen maan etu: joudumme uuden perustuslain voimaan tultua nielemään yhtä ja toista kitkerää. Mitään kiirettä liputtaa tällaisen - epäilemättä kyllä toteutuvan - uudistuksen puolesta ei pitäisi olla.

Itse asiassa Suomen ratifiointipäätös tai sen lykkääminen on muille EU-maille todennäköisesti varsin yhdentekevää. Ja vaikka ei olisikaan, onhan meillä ollut varaa EU-maiden yleisestä linjasta poikkeamalla heittäytyä silmätikuksi YK-mandaattia koskevalla vaatimuksella EU:n rauhanturvaamistoiminnassa ja pidättäytyä Nato-jäsenyydestä.

Kansalaiset kaipaisivat poliittisen eliitin esittämiin perusteluihin nykyistä enemmän sisältöjen pohdiskelua ja myös tiettyä johdonmukaisuutta.

Pekka Pihlanto
Turku

 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän


Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Pekka Pihlanto ja kopion Asko KorpelaAsko Korpela 20060325 (20060325) o  SP-osoite o AJK kotisivu