Kultainen kehä
Palautetta

Ajk kotisivu Asko Korpela Free counter and web stats
Золотое кольцо
[zólotoje koljtsó] Kultainen kehä (kierros)
(myös kultasormus!)

Margi Moskovasta koilliseen on ryhmä vanhoja kaupunkeja, jotka muodostavat yhdessä niin sanotun kultaisen kehän. Nimitys on annettu, koska kaupungeilla on ollut merkittävä rooli Venäjän historiassa. Kaupungit on rakennettu 1000 – 1600 –luvuilla ja ne muodostavat Venäjän hallinnollisen, kirkollisen ja kaupankäynnin keskuksen ennen Moskovan kehittymistä valtakunnan pääkaupungiksi. Pieni matkaopas Kultaisen kehän kaupungeissa voi ihailla toinen toistaan kauniimpia kirkkoja ja luostareita. (Margi)

Selvyyden vuoksi:
kaikki ohjelmassa mainitut ateriat (aamiaiset lounaat) kuuluvat matkan hintaan
Forex: 1 eur = 37,5 rub (100 rub = 2,67 eur, 1000 rub = 27 eur)
Viimeisin (20110902) Word-muotoinen aikataulutettu matkaohjelma

20110905ma
1752 Lähtee Helsingista Moskovaan Tolstoi-juna.
Kuvia menomatkalta ( 18)
Askelia 2020.

20110906ti
0825 Tolstoi-juna saapuu Moskovaan.
Margi Kierrellään Moskovan tärkeimillä kaduilla, bulevardeilla ja aukioilla. Ihaillaan niin historiallista kuin nykypäivän rakennustaidetta, muistomerkkeja ja nautitaan upeista näkymistä. Vaikuttava on uudelleen rakennettu Kristus Vapahtajan Katedraali Moskovajoen rannalla, yksi suurimmista ortodoksisista kirkoista maailmassa. Tutustutaan myös Novodevitšin Nunnaluostariin ja hautausmaahan. Luostarin perusti Iivana III vuonna 1524 Smolenskin Jumalan Äidin ikonin kunniaksi. Monet naiset kuningasperheistä tulivat nunniksi, jotkut väkipakolla ja jotkut oma-aloitteisesti. Luostarissa on myös kuuluisa hautausmaa, joka neuvostoaikana oli arvojärjestykseltään toinen Kremlin muurin jälkeen. Neuvostoliiton kaaduttua siitä tuli ensimmäinen, koska muuriin ei enää haudata. Hautausmaalle on haudattu paljon kuuluisia artisteja ja poliitikkoja. Luostari on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2004.
Kahvitauko kiertoajelun aikana.
Kaupunkikierroksen jälkeen kuljetus hotelliin. Majoittuminen kahdeksi yöksi hotelliin Cosmos ****. (Margi)
Lounas hotellissa.

Kristus Vapahtajan katedraali (Moskova) o Saint_Basil's_Cathedral o Saint_Basil's_Cathedral (official eng)
РУССКАЯ ПРАВОСЛАВНАЯ ЦЕРКОВЬ o Novodevitshin Nunnaluostari o Novodevichy_Cemetery o Новодевичий монастырь

Tiistain kuvia Moskovassa ( 61)
Askelia 8372.

20110907ke
Margi
Aamiainen hotellissa.
Moskovan keskustaan mennään metrolla. Metromatkan aikana tutustutaan upeisiin metroasemiin. Asemat on koristeltu sankaripatsain, maalauksin, lasimaalauksin, veistoksin, mosaiikein ja kimaltelevin kattokruunuin.

Opastettu kaupunkikierros jatkuu Punaiselle Torille. Sen alkuperäinen nimi Kauppias-tori muutettiin 1600-luvulla Punaiseksi toriksi. Venäjänkielinen sana красная (krasnaja) tarkoittaa sekä punaista että kaunista. Alueen tunnetumpia nähtävyyksiä ovat Leninin mausoleumi ja Pokrovan tuomiokirkko (Pyhä Vasilin Katedraali). Katedraali on omintakeinen sekoitus itämaisia ja länsimaisia vaikutteita ja sen värikkäät kierteiset kupolit ovat Venäjän ja Moskovan tunnetuimpia symboleita. Kalliita putiikkikauppoja löytyy GUM-ostoskeskuksessa.

Seuraavaksi tutustutaan korkean muurin ympäröimään Kremliin. Moskovan historiallisen keskuksen, Kremlin, alueelta löytyy palatsien ja museoiden lisäksi useita kultakupolisia kirkkoja, joista upeimmat kartoittavat tsaarien ja tsaariperheen elämää ja arkea kruunajaisista kuolemaan: Marian taivaaseen astumisen kirkossa tsaarit kruunattiin, Neitsyt Marian ilmestymisen kirkossa he harjoittivat uskontoaan ja Arkkienkeleiden kirkkoon prinssit ja tsaarit lopulta haudattiin. Kremlin kuuluisassa Spasskaja-tornissa ovat Kremlin kellot, joiden lyönnit toistetaan radiossa kolmesti joka päivä. Vaikuttavia ovat myös valtava Tsaarin kello ja painaava kanuuna.

Tutustutaan mielenkiintoiseen Asehuoneeseen, joka sijaitsee vastapäätä Arkkienkeli Mikaelin kirkkoa. Alun perin tilaan jätettiin aseet, joita ei saanut viedä kirkkoon mukaan. Jossain vaiheessa siitä tehtiin Venäjän tsaarien saamien lahjojen ja lopulta myös regalioiden säilytyspaikka. Kremlin kuuluisimman museon aarteiden joukkoon lukeutuu vanhoja venäläisiä kruununkalleuksia, tsaarien seremonia-asuja, vaunuja ja monia muita tsaarien Venäjän loistonpäivien muistomerkkejä. Kreml kuuluu UNESCO:n maailman perinnön luoetteloon.

Lounas.
Sen jälkeen kävellään vielä Arbatilla, joka on Moskovan vanhimpia katuja. Bussikuljetus hotelliin. (Margi)

Moskovan_Kreml o Moscow_Kremlin o Московский Кремль o Kremlin_asehuone o Kremlin_Armoury o Оружейная палата o (Арбат)

Keskiviikon kuvia Moskovassa ( 74)
Askelia 9525.

20110908to
Margi
Aamiainen hotellissa
Moskovasta lähdetään Sergiev Posadiin. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Sergein Pyhän kolminaisuuden luostari, jonka on perustanut munkki Sergei Radonezhiläinen 1300-luvun puolivälissä ja kuuluu UNESCO:n maailmanperintölistalle. Tämä toiminnassa oleva luostari on Venäjän ortodoksisen kirkon hengellinen keskus. Siellä on myös tsaari Boris Godunovin hauta. Sergiev Posad tunnettiin neuvostoaikana nimellä Zagorsk.

Siirrytään Rostoviin (Rostov Velikij).

Ennen tutustumista kaupunkiin nautimme lounaan.
Rostov on mainittu aikakirjoissa ensimmäisen kerran vuonna 862 ja se on yksi Venäjän vanhimpia kaupunkeja. Rostov on myös yksi kauneimmista Kultaisen kehän kaupungeista. Kreml ja luostarit on rakennettu järven rannalle ja näkymä luostariin ja Kremliin yli Nerojärven on kuin sadusta. Tutustumme Kremliin ja Pyhä Jakobin luostariin. Kaupunki on kuuluisa emalitöistään, vieraillaan myös Emalin museossa. Yövytään hotellin „Moscow path“ *** standard-huoneissa. (Margi)

Sergijev_Posad o Sergiyev_Posad o (nordictravel) o Сергиев Посад
1970 Zagorsk - Segiev Posad 2011
Zagorsk 1970 Sergiev Posad 2011
Sama näkymä samalta tieltä.
(Asko ja Salli olivat Zagorskissa 1970)
Kultainen Kehä
(Näpäytä karttaa, saat 'elävän').
Rostov o Rostov (eng) o Ростов

Torstain kuvia Sergiev Posad ( 82)
Askelia 7836.

20110909pe
Margi
Aamiainen
Aamiaisen jälkeen lähtö Suzdal-kaupunkiin. Kirjoittautuminen hotelli „Suzdaliin“ ***.
Lounas
Suzdal ja Vladimir kuuluvat UNESCO:n maailman perinnön listaan. Suzdalista on ensimmäinen maininta vuodelta 1024 ja se on yksi parhaiten säilyneitä Venäjän vanhoista kaupungeista. Täällä on loistavia arkkitehtonisia muistomerkkejä eri aikakausilta, jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen luonteensa ja ulkonäkönsä. Viehättävässä Suzdalissa voi tuntua astuvansa puolivuosituhatta ajassa taaksepäin ja kokea, miltä on tuntunut asua muinaisvenäläisessä kaupungissa. Suzdalin kohokohtiin kuuluvat Kreml ja Pyhän Euthymiusin luostari. 1300-luvulla Suzdalista tuli kirkollinen keskus lukuisine luostareineen. Suzdalin Kreml on kaupungin sydän, joka muodostaa kirkkoineen upean arkkitehtuurisen kokonaisuuden. Mahtava on Pyhä Euthymiusin Luostari ja sen Katedraali, jonka interiöörissä on entistettyjä upeita freskoja. Luostarissa on toiminut myös myös vankila, jossa nyt on luostarin sotaisesta historiasta kertova museo. Tutustutaan vielä mielenkiintoisen puuarkkitehtuurin museoon. (Margi)

Suzdal o Суздаль o Suzdal_Kremlin o Суздальский кремль o Monastery_of_Saint_Euthymius o Спасо-Евфимиев монастырь
puuarkkitehtuurin museo

Perjantain kuvia Suzdal ( 50)
Torstain kuvia Sergiev Posad ( 82)
Askelia 7955.

20110910la
Margi
Aamiainen
Aamiaisen jälkeen siirrytään Vladimiriin. Kaupunki on saanut nimensä perustajansa prinssi Vladimir Monomahin mukaan. Vladimir rakennettiin linnoitukseksi vuonna 1108 ja saman vuosisadan loppupuolella siitä tuli Kiovan Venäjän pääkaupunki. Kaupungin ainutlaatuiset arkkitehtoniset mestarityöt yhdessä kulttuuri- ja taidemuistomerkkien kanssa edustavat venäläisten käsityöläisten ja taiteilijoiden henkisyyttä ja taituruutta. Kaupungin Kultainen portti on hienoa nähtävää, samoin Pyhän Dimitrin katedraali ja Jumalanäidin kuolonuneen nukkumisen katedraali, jonka kohokohtia ovat upean ulkomuodon lisäksi Andrei Rublevin ja joidenkin muiden mestarien seinämaalaukset. Myös 1200-luvulta peräisin oleva Dmitrin katedraali on näkemisen arvoinen kiviveistostensa takia. Yhtenäisyydessä katedraali edustaa Venäjän ja Bysantin mestarien todella upeata työtä. Tutustutaan näyttelyyn Vanha Vladimir ja käydään Kristallimuseossa. Paluumatkalla Moskovaan ehditään käydä vielä Bogoljubovin luostarissa. (Margi)
Lounas ja paluu Moskovaan, juna-asemalle.

Vladimir o Vladimir (eng) o Владимир (город) o Bogoljubov o Andrey_Bogolyubsky o Андрей Юрьевич Боголюбский

2250 Tolstoi-juna lähtee Helsinkiin Leningradskin vakzalista.
Lauantain kuvia Vladimir
( 62)
Askelia 12830.

20110911su
1200 Juna saapuu Helsinkiin
Sunnuntain kuvia Junassa
( 17)
Askelia 1104, Yht 49642 = 28,8 km

Moskova ja Kultainen Kehä matkan hinta on 754 eur per henkilö
majoituksella kahden hengen huoneessa; edellyttäen ryhmässä minimi 14 henkilöä.
Yhden hengen huonen lisämaksu: 160 eur

Lisämaksusta:
05. ja 11.09.TOLSTOI JUNA
Helsinki-Moskova-Helsinki
makuu-paikka 2 lk. 4 hengen osastossa - 143 eur
makuu-paikka 1 lk. 2 hengen osastossa – 215 eur
makuu-paikka 1 lk. 1 hengen osastossa – 303 eur

VENÄJÄN KERTAVIISUMI 76 eur http://www.lahialuematkat.fi/viisumit/venaja - Tulostettavat viisumilomakkeet

Passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta viisumin päättymisen jälkeen ja siinä on oltava tyhjiä sivuja käytettävissä. Passin on oltava täysin ehjä: jos jokin sivu on edes osittain irti, viisumianomus voidaan hylätä.

Liitä viisumianomukseen virallinen passikuva, jonka mitat ovat 3,5 x 4,5 cm ja joka on korkeintaan kuusi (6) kuukautta vanha.

Täytä viisumianomuslomake ohjeiden mukaisesti. Muista viisumia anoessasi täyttää myös viisumianomuslomakkeen tilausosa, josta käy ilmi toivomasi viisumityyppi ja toimitustapa. Mikäli viisumianomus tai tilausosa on puutteellisesti täytetty, emmekä tavoita viisuminhakijaa, emme vastaa mahdollisista virheistä viisumissa tai sen toimituksessa.

Suomen kansalaiset tarvitsevat aina viisumianomuksen liitteeksi todistuksen voimassa olevasta matkavakuutuksesta. Kertaviisumiin riittää vakuutuskortin kopiot molemmin puolin. Lisätiedot Venäjän viisumeista Lähialuematkat puh: +358 9 6689 570

Matkan kokonaishinta on: 754+143+76= 973 eur,
josta ensimmäisen osan - 450 eur eräpäivä on 04.07.2011
ja loppumaksun 523 eur eräpäivä on 03.08.2011

Lisätiedot ja varaukset: HansaTravel OÜ, Margi Allikmäe
e-mail: margi@hansatravel.ee; puh. +372 53439696 www.hansatravel.ee.

Asko Korpela o AJK kautta aikain o vvvvkkpp

Asko Korpela 20110623 (20110330) o Ajk Kotisivu o BalaPedia o WebMaster