(20091016-1619)

Hyvää päivää, kunnioitettu Asko!

Esitän mitä vilpittömimmät anteeksipyyntöni vastauksen viipymisen johdosta – olen ollut turismimessuilla Pietarissa.

Kunnioitettu Asko, suurkiitos Teille ystävällisistä sanoistanne!!! Olen hyvin iloinen, että Teille jäi hyvät muistot käynnistänne Novgorodissa! Ihastelen tiedonhaluanne, Venäjää koskevien tietojenne syvyyttä, (ulkomaalaiseksi) erinomaista venäjänkielen taitoanne! Hyvin monet ihmiset, jotka onnekseen ovat syntyneet ja kasvaneet suurenmoisessa maassamme, eivät lainkaan tunne Venäjän historiaa. Tämä on hyvin murheellista! Mutta, mielestäni, niin ovat asiat myös Suomessa. Ihailen eri maissa ihmisiä, jotka mielettömästä elämänrytmistä, yleisestä elämänarvojen aliarvostuksesta ja raskaasta työtaakasta huolimatta löytävät aikaa yleisnäkemyksensä laajentamiseen ja itsensä sivistämiseen ja jotka optimismillaan ja tiedonjanollaan lataavat myös koko ympäristöään.

Kiitän Teitä erinomaisesta matkakertomuksesta! Se on ollut jättiläisurakka! Ja se on erinomainen tapa vilpittömästi ja objektiivisesti (huolimatta siitä, että Te ilmaisette subjektiivisen mielipiteenne) ilmaista yrityksille ne ’plussat’ ja ’miinukset’, joihin oli aihetta reitin varrella. Erotukseksi moitteista tai kiitoksista, joita venäläisille yrityksille on tullut tavaksi lähettää, tämä ilmaisutapa on mielestäni onnistuneempi.

Kunnioitettu Asko, harmi, että turistiryhmän oleskeluaika mainiossa vanhassa kaupungissamme on niin rajoitettu. Sillä niin lyhyessä ajassa voitte tutustua vain pieneen osaan siitä, mitä haluaisimme Teille näyttää.

Lähellä kaupunkia sijaitsee erinomaisia toimivia luostareita – Hutinin ja Nikola-Vazhishtsh, Kremlin vieressä on ’Kolminaisuuden paratiisi’ [Троицкий раскоп] (jossa joka vuosi tähän saakka on löytynyt tuohikirjoituksia [берестяные грамоты]), Kremlin ’Olohuoneessa?’ [Присутственных мест] (siellä missä kävitte keksijöiden taitoja esittelevässä näyttelyssä [Грановитая палата] on erinomainen historiallinen museo, jossa on mielenkiintoinen arkeologinen osasto ja tyylikäs Novgorodin ja Pihkovan ikonien näyttely. Iljinin kadun Pelastuskeskuksessa [ц.Спаса] voitte nähdä Venäjän ainoat F. Grecon freskot. Kaupungissa (entisen Nikola-Belskin luostarin alueella) sijaitsee Kansantaiteen Talo, jossa on erittäin kiinnostava Venäjän kansallispukujen, leikkikalujen ja tuohipunosten näyttely. Siellä pidämme mestariluokkia punonnassa ja savenvaluussa. Lähellä kaupunkia, Holinjan kylässä voitte kesäaikaan yöpyä aidossa venäläisessä izbassa (mökissä), tutustua vanhaan suolaus- ja kuuluisaan Holinin suolakurkunsäilömistaitoon. Ja saada niitä mukaan! Voimme myös tehdä retkiä kaupungin yrityksiin ja vielä paljon, paljon muuta!

Kunnioitettu Asko, vielä kerran vilpittömimmät anteeksipyyntöni vastaukseni viipymisen johdosta! Teille kaikkea parasta elämässä, tietenkin lisää matkoja ja yhä uusien sivujen avaamisia mainion Venäjän maamme historiassa!

Kunnioittaen ja parhain terveisin,

Кабеева Ирина - менеджер т\а "НГК"
(Kabelejeva Irina – matkatoimisto NGKn johtaja)
puh. (+7 8162)77-23-14
gsm. 8-909-5658785
e-mail: irina.v.nov(at)mail.ru

-----Original Message-----
From: Asko Korpela
To: irina.v.nov(at)mail.ru
Date: Fri, 9 Oct 2009 22:32:57 +0300
Subject: Группа "Virve"

Sikäli kuin oikein ymmärsin, Te olitte tekemisissä 20090911-12 matkamme kanssa Novgorodiin.
Haluan vain ilmaista vilpittömän kiitollisuuteni erittäin onnistuneista järjestelyistä.
Olen tapani mukaan kirjoittanut matkakertomuksen ja jopa kääntänyt sen parhaani mukaan myös venäjäksi. Tässä linkki kertomukseen
http://www.askokorpela.fi/harraste/matkat/200909-Venaja/200909-Venaja-ru.htm
kiitollisena kaikista huomautuksista (asian ja kielen suhteen)
Teille ja kaikille ryhmämme hoitamiseen osallistuneille kaikkea hyvää ja terveyttä!

Asko Korpela
http://askokorpela.fi/

AJK 20091018-2227
Suurella ilolla ja kiitollisuudella otan vastaan sähköpostiviestinne, niin pitkän ja yksityiskohtaisen, että melkein häpeän niin paljoa Teiltä osakseni tullutta huomiota. Viestinne sisältää niin paljon lisätietoa Novgorodista, että rohkenen laittaa sen suomennoksineen sivullemme lukijoiden käytettäväksi. Siihen nähden että ryhmässämme oli vain 23 henkilöä sivun lukijoita on ollut hämmästyttävä määrä, enemmän kuin millään muilla matkakertomussivuilla.

Itseäni miellyttää aivan erityisesti sarja valokuvia ukko Kulikovista. Katsokaapa vain, olkaa hyvä! (Siinä, muuten, opin uuden tekniikan asettaa sellainen kuvasarja sivulle.) Siinä näkyy kaksi turistia happamine naamoineen katsomassa ja kuuntelemassa, kun mestariartisti hämmästyttävän väkevästi ilmaisevine kasvoineen kertoo! - Onneksi tulin kysyneeksi ja sain Kulikovin osoitteen ja olen jo lähettänyt hänelle postissa kuvat paperilla. Vielä en ole saanut vastausta. - Valitettavasti en muista, kuka otti kamerallani nämä valokuvamestariteokset.

Kuten Tekin mainitsitte, tämän matkan muistot elävät pitkään.
Teille kaikkea hyvää ja vahvaa terveyttä!

Kunnioittaen
Аsko (Korpela)

Asko Korpela 20091016 (20091016) o AJK kotisivu o Webmaster