Valamo 
Palaute

20050912 

Sebastianus: Great! 


Terve Asko!

Täällä "valemunkki" Sebastianos eli ihan tavallinen maallikko Järvisen Seppo.
Olipa mukava porukka sinulla. Kyllä sen opas vaistoaa. Ja mainio tämä matkaraporttisi. Annan muidenkin lukea. Oli melkoinen koukkaus tulla Laatokan Valamosta tänne Heinäveden Valamoon. Vallan upea matkaidea. Ja kyllä sen porukasta huomasi, että olivat nauttineet matkasta!

Sattui vaan niin, että veli Sebastianus oli aika lailla ei tuiskeessa ;.) vaan bronkiittiksen kourissa. Mutta ihme tapahtui sen verran, että juuri ryhmäsi kohdalla pystyin edes pihisemään...

Todella hieno porukka ja hyvä matkajohtaja. Kissa kiitoksella elää, mutta valemunkki kyllä :-) Oikein vanhan sydäntä lämmittää.

Hyvää syksyn jatkoa!

Pakenen mökille kirjoittamaan kirjaa loppuun. Sinua saattaa kiinnostaa Intian esseeni ja kokemukseni siellä reissaamisesta. Toivon mukaan kirja ilmestyy kevättalvella eli Pikajuna Mumbaihin (Enostone). Koputetaan puuta.

Seppo 

 

20050914 AJK => Sebastianus
Nyt kun olemme saaneet perustetuksi keskinäisen kehumisen kerhon, minulla olisi pieni pyyntö.
Opastuksesi aikana kiinnostuin kirkkoslaavin kielestä. Kysyinkin, missä sitä voisi oppia. Vastasit: yliopistossa. En kuitenkaan niiin perusteellisesti halua sitoutua. Jonkinlaisesta johdatuksesta olisin vain kiinnostunut. Siksi pyytäisin sinua, ei aktiivisesti etsimään, mutta kertomaan minulle, jos törmäät kirjaan, jossa tästä asiasta, siis kirkkoslaavista, kerrotaan. Harmittaa, kun vain sanan sieltä toisen täältä venäjän perusteella ymmärrrän. Huomannet, että aika moni kieli käy, tässä asiassa venäjä mieluisin

http://hkkk.fi/~korpela/harraste/kirjat/Luetut/Ajklue-kie.htm

 

20050915 Sebastianus => AJK
Tuota asiaa jouduin tutkailemaan muutama vuosi sitten kun järjestelin
Laatokan Valamosta tuotua vanhaa kirjastoa - ne 20 000 perunasäkkeihin
pakattua opusta - ja siinä yhteydessä opettelin kirkkoslaavin aakkoset.

Asiassa auttoi minua Joensuun yliopiston yliassistentti Lea Siilin.

Ota häneen yhteyttä

lea.siilin@joensuu.fi
 

AJK Tästäkö nyt sitten alkaa kirkkoslaavin opiskelu? Kirkkoslaavi 
 
20050913

Yrjö Kotisalo: Karjala, muistot, nykypäivä 

Kiitos Asko matkakertomuksesta, joka oli tieteenharjoittajan otteella laadittu asiaankuuluvaa huumoria unohtamatta. Tutustuit Sortavalaan, jossa enen kohtasivat läntinen Karjala ja Bysantti. Valamon ja Laatokan kuvaukset sykähdyttävät aina. Karjalasta on tullut enimmäkseen kurjala, mutta joitain helmiä sinisen kukan maassa on tallella. Minullaki on aihetta olla ylpeä ainakin 1500-luvulta peräisin olevista karjalaisista juuristani. 

Terveisin Yrjö/Gruppa Gustavus Adolphus 
 

Asko Korpela 20050912 (20050912) o SP-osoite o AJK kotisivu