0512ke Tsarskoje selo 

20040512ke Tänään lähdetään Pietarin ulkopuolelle Tsarskoje Selon (Keisarin kylä) ja Pavlovskiin. On vähällä jäädä näkemättä, kun unohtui kännykän kello siirtämättä ja sen mukaan me vasta aamiaiselle hakeuduimme, kun muut jo bussiin. Suurkiitos ryhmäläisille, jotka huolehtivat.
  
1000

Pushkin ja Katariinan Palatsi 

Tsarskoe Selo (Tsaarien kylä), joka vuonna 1937 nimettiin Pushkiniksi suuren venäläisen runoilijan Alexander Pushkinin kuoleman 100-vuotispäivän kunniaksi, sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Pietarista, 24 km etelään. Pietari Suuri rakennutti sinne kesäpaikan vaimolleen, tulevalle keisarinna Katariina I:lle. Keisarinna Elisabet I rakennutti paikalle suuren barokkityylisen palatsin, joka sai nimekseen Katariinan Palatsi. Sen suunnitteli kuuluisa arkkitehti Rastrelli. Katariina Suuri jatkoi palatsin ja sen puistojen laajennustöitä. Hän rakennutti lempipojanpojalleen, tulevalle keisari Aleksanteri I:lle Aleksanterin palatsin, jossa Venäjän viimeinen tsaari Nikolai II asui siihen asti, kunnes tsaariperhe aloitti kohtalokkaan matkansa, joka päättyi Jekaterinburgiin. Aleksanterin Palatsi on nyt restauroitu ja avoinna yleisölle. Siellä on näyttely, joka kertoo Romanovien suvun dramaattisesta kohtalosta. Tsarskoe Selo oli Pietari Suuresta ajoista lähtien kaikkien tsaariperheiden suosittu kesänviettopaikka. 

Katariinan Palatsin turkoosi, valkoinen ja kultainen julkisivu ja monet saleista ja huoneista on huolella ja kauniisti restauroitu, tuhouduttuaan pahasti 2. maailmansodassa. Keisarillisen loistokkuuden voi havaita etenkin Kruunajaishuoneessa, jossa on lukuisia ikkunoita, kultakehyksisiä peilejä, kaunis parkettilattia ja upeasti maalattu katto. Kuuluisa Meripihkahuone on entisöity. Osa alkuperäisestä kallisarvoisesta meripihkasta on edelleen kateissa sodan jäljiltä. 

Laajoilla puistoalueilla on kymmeniä pienempiä paviljonkeja, palatseja, patsaita ja obeliskeja.

Tsarskoje Selo oli Venäjän suuren runoilijan, Alexander Pushkinin koulukaupunki. Lyseossa, jota hän kävi, on nykyisin museo. Pushkin vietti täällä myöhemmin kesiään ja hän omisti monet kuuluisat säkeensä tälle kaupungille.

Tämä yllä oleva teksti löytyy laajemmalta sivulta:
http://www.futurist.fi/fin/piekoh.htm

Lisää tietoa:
http://www.alexanderpalace.org/tsarskoe/palacepage.html
http://www.alexanderpalace.org/tsarskoe/index.html
http://www.alexanderpalace.org/tsarskoe/toc.html
http://www.alexanderpalace.org/catherinepalace/

Kuvasaalista meidän retkeltämme:

   
 
Seuraanva uskomaton tieto löytyi jostakin (minä ainakaan en usko)
In 1708 the Finnish «Saari» Grange became a country residence for the Empress Catherine I, the wife of Peter the Great. Russian pronunciation corrupted the name of the estate into «Tzarskaya Miza» (later «Tzaarskoye Selo»)
 

Palautetta 

Lähetä palautetta! 


Kirjoita otsikko palautteelle

Kirjoita palauteteksti tähän

Kirjoita nimesi tähän. (Nimettömiä ei huomoida.)

..ja sähköpostiosoitteesi

Tämän palauteviestin saa Asko KorpelaAsko Korpela 20040518 (20040518) o o AJK kotisivu