Valkosipulinen anjovispasta [ccc]

Ainekset

  • 300 g kuivaa pastaa, esim. spagettia tai tagliatellea
  • 1 tlk anjovisfileitä
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • voita tai öljyä
  • 4 rkl silputtua persiljaa
  • 1 dl kermaa
  • mustapippuria
  • partnesaania tai vahvaa emmentaalia raasteena

Tee näin

  1. Pane pasta kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen.
  2. Valuta anjoviksista liemi ja murskaa fileet haarukalla. Kuullota murskattuja valkosipuleita öljyssä tai voissa pienessä kattilassa muutama minuutti ja lisää sitten joukkoon anjovis, persilja ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla.
  3. Valuta pasta ja sekoita joukkoon anjoviskastike. Lisää myös hiukan juustoraastetta tai tarjoa se erikseen.

HETKESSÄ HELPOSTI

Esikuva tälle nopealle ruualle on italialainen sardellipasta. Jos aitoa sardellisäilykettä on vaikea saada tai se tuntuu kalliilla, kelpaa makeahko anjovis- tai janssoninfilee vallan hyvin.

Aila Pakarinen, HS Ruokatorstai 19990218


Asko Korpela 19990220 (19990220) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivu