Sallis bravurminestrone Suomeksi

  • 1.5 hg (150 g) rökt sidfläsk eller bacon
  • 2 msk risgryn
  • 2 morötter (3 dl)
  • 1 purjolök (2 dl)
  • 4 potatisar (3 dl)
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 kryddmått mejram
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • vitpeppar
  • persilja
  1. Skär fläsk eller bacon i tärningar och fräs det tillsammans med risgryn i en gryta.
  2. Ansa rotsakerna och skär den i fina strimlor och låt dem fräsa en stund i grytan.
  3. Blanda i vatten, tomatpuré och vitlöksklyftorna (som sedan tas bort) i grytan.
  4. Krydda med mejram och vitpeppar.
  5. Låt allt koka sakta under lock cirka ½ timme.
  6. Tillsätt buljongtärningar (och smaksatt ev med salt, ei tarvita).
  7. Strö över klipt persilja.
  8. Ser ut konstig, men är all möda värt.

(Vi 1962)

Asko Korpela 19990204 (19981206) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivu