Rouhehernekeitto 

Ainekset:

  • 1½ dl  kuivattua hernerouhetta
  • 1½ dl vettä
  • ½ purjoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl öljyä
  • 8 dl kasvislientä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • hiven chilijauhetta
  • 100 g chilillä maustettua tuorejuustoa

  •  

     

    Koristeeksi:
    herneenversoja

Tee näin:

  1. Anna hernerouheen turvota vastaavassa määrässä vettä noin 20 Minuuttia, kunnes vesi on täysin imeytynyt rouheeseen.
  2. Huuhtele halkaistu purjo ja leikkaa silpuksi.  Murskaa kuorittu valkosipulin kynsi. 
  3. Kuullota sipulisilppu öljytilkassa, lisää hernerouhe ja hetken kuluttua kasvisliemi.
  4. Mausta keitto mustapippurilla ja hyvin varovasti chilillä. Hauduta keittoa noin 15 minuuttia.
  5. Lisää keittoon tuorejuusto.  Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.  Ripottele pinnalle herneenversoja. 

  6.  

     

    Tarjoa keitto hyvän leivän kanssa.

Lähde: HS Ruokatorstai 20000406

Asko Korpela 20000406 (20000406) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle