Perunasoselohikeitto 

Kymmenen minuutin lohikeitto
 

Ainekset 

  • 250 g lohta 
  • 1 sipuli lohkoina 
  • 1 pss perunasosetta.
  • 1 l vettä 
  • 1 dl hienonnettua tilliä 
  • 1/4 tl suolaa 
  • 1 rkl basilikaa 
Kotikokki: 
1-2 kalaliemikuutiota 
antaa mojovan säväyksen
  1. Mittaa vesi. lisää lohi suikaileina kiehumaan sipulin lohkojen kera.
  2. Keitä hiljaa 6 minuuttia. 
  3. Ota kalat pois liemestä, sekoita perunasose liemeen.
  4. Leikkaa kala pieniksi paloiksi, lisää liemeen.
  5. Jos liemi on liian sakeaa. lisää vettä[tai maitoa].
  6. Lisää tilli, suola ja basilika. Anna vetäytyä pari minuuttia. 

  7.  

     

    Nahan voi poistaa, jos ei miellytä sopassa. 

Tarjoa hyvän leivän[, voin ja maidon] kera!

Tämä on laktoosi-intoleraktikon kermainen lohikeitto! 

Tai miten Sinulle sopii parhaiten! Hyvää ruokahalua!

Eija Itkonen


Asko Korpela 19990526 (19981206) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu