Meriken Keitto

Anna-Maija & Juha Tanttu: Keittokirja kahdelle, WSOY 1972, s. 174-5

Tee näin:

  1. Hapankaali huuhdotaan nopeasti juoksevan veden alla, jottei se olisi liian hapanta.
  2. Hapankaali, paloitellut purjot, porkkanat, paprika sekä selleri kypsennetään öljyssä (ei kovin kuumassa) kunnes ne ovat hieman läpikuultavat. (Öljyä ei käytetä kovin paljoa.)
  3. Lisätään vettä vihannesten ylärajaan. Lisätään myös liemikuutiot sekä tomaattisosepurkillinen.
  4. Keitetään. Maustetaan ja maistellaan aina välillä ja koetellaan vihannesten kypsyyttä.
  5. Juuri ennen tarjoilua lisätään makkarat viipaleina, paloitellut herkkusienet, murskattu valkosipuli sekä persilja.
  6. Tarjoillaan smetanan, lämpimän patongin sekä kylmän oluen tai punaviinin kanssa.


Asko Korpela 19980823 (19980823) o askokorpela77@gmail.com o AJK kotisivu