Makkarasoppa

Soppa jokaisen suomalaisen makuun


Äidin mainio makkarasoppa

2 suurta sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl rouhittua mustapippuria
voita
2 l vettä
3 lihaliemikuutiota
4 porkkanaa
1/2 nyrkin kokoinen pala juuriselleriä
1/4 nyrkin kokoinen lanttupala
keskikokoinen palsternakka
8-10 perunaa
persiqanippu
1/2 kg lenkkimakkaraa

  1. Kuumenna rautapadassa nokare voita ja paista silputut sipulit pehmeiksi. Lisää paloitellut valkosipulin kynnet ja rouhittu mustapippuri. Kääntele ahkerasti ja paista viela muutaman sekunnin ajan, jotta pippuri ehtii herätä.
  2. Lisää pataan vesi ja liemikuutiot, sitten pestyt mutta kuorimattomat porkkanat paloiteltuina. Porkkanan kuori antaa soppaan hyvän maun. Kuori juuriselleri- ja lanttupalat sekä palsternakka. Paloittele ne kauniiksi kuutioiksi ja lisää pataan.
  3. Anna keiton kiehua hissukseen runsaan puolen tunnin verran. Lisää sitten perunalohkot ja puolet persiljasilpusta. Kiehuttele keittoa vielä toinen puolituntinen.
  4. Kuori lenkkimakkara ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet voissa kaksin puolin kauniin ruskeiksi ja lisää keittoon. Lisää myös loput persiljasilpusta. Anna keiton kiehahtaa ja tarjoile se tumman ruisvoileivän kanssa.

Mysi Lahtinen


Asko Korpela 981206 (19971121) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu