4 hengelle

Kesäkurpitsakeitto [ccc]

Ainekset

  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 sipulia silputtuna
  • 1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 7,5 dl kanalientä
  • Rouhittua mustaa pippuria
  • 2,5 dl ruokakermaa
  • (suolaa tai yrttisuolaa)
  • Pinnalle: silputtua ruohosipulia, tilliä, persiljaa tai minttua

Tee näin

  1. Kuullota sipulisilppua isossa kattilassa muutaman minuutin ajan..
  2. Lisää kuorittu ja kuutioitu kesäkurpitsa ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat rentoja – älä päästä ruskistumaan.
  3. Lisää kanaliemi ja pippuri, ja anna kiehua hiljaisella tulella puolisen tuntia.
  4. Soseuta ja lisää kerma.
  5. Tarkista vielä suola ja ripottele ennen tarjoilua pinnalle tuoreita silputtuja yrttejä.

Resepti saatu Salla Korpelalta 200808.

Asko Korpela 20080807 (19990917) o AskoKorpela@gmail.com o AJK kotisivu