Nopea kasvishernekeitto

Ainekset: 

  • 1 pkt (500 g) kuorittuja, kuivattuja herneitä 
  • 2 1 vettä
  • 3 kasvisliemikuutiota 
  • 2 porkkanaa 
  • pala (noin 200 g) selleriä 
  • 3-4 (noin 250-300 g) perunaa 
  • 1 sipul

Tee näin: 

  1. Huuhtele herneet lävikössä. Laita herneet kattilaan kylmään veteen. 
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot, kuoritut ja paloitellut kasvikset sekä hienonnettu sipuli. 
  3. Keitä noin 40 minuutin ajan.
  4. Tarjoa keitto sellaisenaan tai soseuta se sauvasekoittimen avulla. 
  5. Voit lisätä keiton päälle lautaselle nokareen ranskankermaa tai sekoittaa keittoon kattilaan desilitran ruokakermaa. 
  6. Pinnalle voit lisätä persiljaa tai muita yrttejä. 
    1.  

Vinkkejä: 

  • Kotimaista, kuorittua ja kuivattua hernettä on saatavana nimellä Pikapapuska. Keiton voi tehdä myös tavallisista kuivatuista herneistä, jolloin kypsymisaika vain on pidempi. 
  • Voit valmistaa hernesosekeiton ilman muita kasviksia kasvis- tai kanaliemeen. Lisää lopuksi soseutettuun keittoon muutama ruokalusikallinen kermavaahtoa ja tilkka kuohuviiniä, jolloin saat hienostuneen ja kuohkean keiton. Hernesosekeiton pinnalle sopivat myös katkaravut. 
  • Toinen tapa tarjota hernesosekeittoa on valmistaa seuraksi piparjuurikerma. Sekoita keskenään 1 rkl raastettua piparjuurta, 3 tl sitruunamehua, 2 tl tomusokeria sekä 1 tl sinappia. Yhdistä seos desilitraan vatkattua kermaa ja tarjoa hernesosekeiton lisäkkeenä

Ruokatorstai, HeSa 19970123

Asko Korpela 19991030 (19991030) o o AJK kotisivu o Herkkusivulle