Hapanrokka 2

Ainekset:

  • 2 kg lanttuja viipaleina 
  • 2,5 1 vettä 
  • 4 dl taikinanjuurta (4 dl vettä, 4 dl ruisjauhoja, 1/4 palaa hiivaa, yön yli happanemassa) 
  • 0,250 kg hemeitä 

  •  

     
     
     

Tee näin:

  1. Lantut keitetään pehmeiksi survotaan, taikinan juuri laitetaan joukkoon, keitetään koko ajan hämmentäen 1-1½ t. 
  2. On herkkä palamaan pohjaan. 
  3. Herneet olen keittänyt erikseen lisännyt pehmenneenä kypsään puuroon, maustetaan suolalla. 
  4. Vettä voi lisätä tarpeen mukaan, ettei tule liian paksua.
Lähde: Raimo Särkkä 20010313 o Hapanvellin lyhyt oppimäärä, A Käki, Kaakonkulma 20070704

Asko Korpela 20010313 (20010313) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle