Kalapaketti

HeSa ruokatorstai 970605, laivastuertti Jussi Lehto

1 kilo kalaa, esim haukea, kampelaa, siikaa, kirjolohta tai ahventa
1 dl sipulisilppua
1-2 valkosipulin kynttä silputtuna
2 tl suolaa
sitruuna- tai mustapippuria
ripaus currya
tilliä varsineen
2-3 rkl valkoviiniä
1-2 rkl voita

  1. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Perkaa kala ja pyyhkäise se puhtaaksi talouspaperilla.
  3. Mausta sisältä suolalla, sitruuna- tai mustapippurilla ja currylla. Pane sisään reilusti sipulisilppua, valkosipulisilppua ja tilliä.
  4. Voitele kalan pinta voilla tai öljyllä ja sirottele päälle pippuria ja suolaa.
  5. Siirrä kala voi- tai leivinpaperille vatsapuoli ylöspäin ja lisää sisään viini.
  6. Kääri kala paketiksi ja kietaise se vielä folioon.
  7. Pane folioon kiedottu paketti uuniin ja paista 40 minuuttia. Avaa paketti juuri ennen ruokailua ja käytä sitä tarjoiluastiana. Kalapaketin voi valmistaa myös nuotiossa, grillissä tai vaikka saunan kiukaalla.
  8. Uunin puuttuessa kalan voi valmistaa myös kattilassa hauduttamalla. Kala paloitellaan ja maustetaan etukäteen. Nestettä pitöää olla enemmän kuin uunissa valmistettaessa. Kannen voi tiivistää vaikkapa voipaperilla.


970605 Edith Grossille tarjottu herkku.

Asko Korpela, kansantaloustieteen lehtori, Helsingin kauppakorkeakoulu

Asko Korpela 970605 (970605) Asko.Korpela@kolumbus.fi (palaute tekijälle)