Muikkukukko

Kuoritaikina:
  • 4½ dl vettä
  • 4 tl suolaa
  • 2½ dl ohrajauhoja
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ruisjauhoja tarpeen mukaan

Täyte:

  • 750 g perattuja muikkuja
  • 400 g viipaloitua siansivua
  • voinokareita
  1. Kuunenna uuni 300 asteeseen.
  2. Sekoita ohra- ja vehnäjauhot suolalla maustettuun veteen. Alusta taikina lisäämällä siihen vähin erin ruisjauhoja, taikinan tulee olla tiukka ' ja sitkeä. Kaaviloi taikina soikeaksi levyksi, joka on keskeltä noin 2 sentin ja reunoilta 1 sentin paksuinen.
  3. Taputtele kalat talouspaperilla kuiviksi. Lado sitten kalat ja lihaviipaleet suolan ja voinokareitten kanssa kerroksittain keoksi keskelle taikinasoikiota.
  4. Kostuta taikinalevyn reunat vedellä ja taivuta ne sitten tiukaksi paketiksi täytteen päälle. Viimeistele ja tasoita saumaustyö veistä apuna käyttäen. Varaa taikinaa paikkausta varten.
  5. Nosta kukko uunipellille ja paista sitä ½ tuntia 300 asteessa.
  6. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Voitele kukko voisulaila, kääri fo ioon ' ja paista 150 asteessa 4-5 tuntia. Jos kukko "laulaa", ts. täyte pursuaa taikinakuoresta, voit paikata vuotokohdan taikinanokareella ja tasoittaa sen veitsellä siistiksi.
  7. Nosta kypsynyt kukko leivinpaperin päälle pöydälle, kiedo se ensin paperiin ja sitten villavaatteeseen. Anna tekeytyä 2-3 tuntia. Kukko on silloin pehmeä ja muheva. Leikkaa kukon kanteen aukko ja annostele lautaselle mehuisaa täytettä ja reiluja viipaleita kuoresta. Nauti kylmän maidon, piimän tai kotikaljan kanssa. Kolesterolista piittaamattomat täydentävät makueläinystä vielä ...


Asko Korpela 981214 (19971121) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu