Mademuhennos

4 annosta - keittoaika 15-20 min

  • 1 made (1-1½ kg), nyljetty
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl voita tai  margariinia
  • 4 maustepippurimarja
  • 2 valkopippurimarja
  • (½ laakerinlehteä)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä tai kermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • (1 munankeltuainen)
  1. Ota made ja huuhdo se. Ota talteen maksa ja mäti, huuhdo ja keitä ne erikseen kevyesti suolatussa vedessä.
  2. Leikkaa made 3-4 cm leveiksi paloiksi. Suolaa. Laita palat voidellun kasarin pohjalle. Lisää mausteet. Sekoita vehnäjauho nesteeseen ja kaada kalojen päälle. Kuumenna kala kiehumispisteeseen. Anna keitoksen kiehua miedcolla lämmöllä kannen alla.
  3. Ota kala pois. Maista kastike ja lisää sitruunamehu ja munankeltuainen. Kaada kastike kalojen päälle. Leikkaa keitetty maksa ja mäti viipaleiksi ja asettele ne koristeeksi.
  4. Tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja vihreän salaatin kera.

Källa: Hemmets kokbok, Norstedt, s. 228

Asko Korpela 20020225 (20020225) o o AJK kotisivu