KirjolohiSinihome

SINIHOMEJUUSTOA KIRJOLOHEN TASKUSSA

Tarvitaan

  • 600 - 700 g nahallista kirjolohifileetä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • noin 100 g sinihomejuustoa palana
  • mustapippuria myllystä
  • voita tai margariinia

Kermaviilikastike:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 1/2 rkl sitruunanmehua
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 maustemitallinen suolaa
  • 3 rkl tillisilppua

Lisäksi: kevätsipuleita uusia perunoita

Tee näin:

  1. Pyyhi filee kostutetulla talouspaperilla ja kuivaa.
  2. Aseta filee laudalle nahka lautaa vasten ja nypi fileen pystyruodot pois pihtien avulla.
  3. Viillä fileeseen pyrstöstä lähtien parin sentin välein taaksepäin kulkevia vinoja taskuja, jotka ulottuvat nahkaan asti.
  4. Voitele filee ja taskut sitruunamehulla. Leikkaa sinihomejuusto ohuiksi viipaleiksi ja työnnä jokaiseen taskuun 1 - 2 viipaletta.
  5. Nosta filee voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 25 - 30 minuuttia.
  6. Mausta kermaviili sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla ja sekoita joukkoon tillisilppu.
  7. Anna maustua hetki kylmässä ja tarjoa kalan kanssa.
  8. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja paloina öljyssä kiehautettuja ja suolalla maustettuja kevätsipuleita.

Lähde: Pirkan herkkusivut

Asko Korpela 19990731 (19990731) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivu