Keväinen kirjolohi 

Ainekset:

  • 600 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g maustettua tuorejuustoa
  • pari isoa tomaattia
  • tilliä tai tuoretta basilikaa

  •  

     

Tee näin:

  1. Aseta kalafilee sopivankokoiseen ja -muotoiseen uunivuokaan.  Sirottele pinnalle kevyesti suolaa ja mustapippuria ja sivele pintaan paksulti notkeaksi sekoitettua, tuorejuustoa.  Peitä pinta tomaattiviipaleilla ja sirottele tomaateillekin hiukan suolaa ja pippuria.
  2. Kypsennä kalaa 20o-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
  3. Tarjoa lisänä perunoita, ohraa tai riisiä sekä keitettyjä kasviksia tai nopeasti ruskistettuja herkkusieniviipaleita.
  4. Kala on tuorejuuston ja tomaatin ansiosta melko mehukasta, mutta voit vielä valmistaa kastikkeen kermaviilistä tai puoliksi jogurtista ja majoneesista ja maustaa sen persiljalla tai piparjuurella. 
Lähde:   HeSa ruokatorstai 20000511

Asko Korpela 20000511 (20000511) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle