Date: Mon, 17 Mar 1997 22:14:52 +0200
From: Hannu Andersson
To: Asko.Korpela@kolumbus.fi
Subject: Menu: Täytetty Kirjolohi
Content-Length: 1079

Tässä tämä lupaamani ohje, josta olen munnellut puhumani ruokalajin.

Täytetty kirjolohi

800 g:n perattu kirjolohi
suolaa
valkopippuria
6 isoa perunaa
1 sipuli
2 rkl voita
1 pala purjoa
1 pieni nippu tilliä

  • Poista peratusta kirjolohesta vatsan kautta selkä- ja kylkiruodot.
  • Keitä ruodoista kalaliemi.
  • Mausta kala sisältä ja päältä.
  • Laita voideltuun uunivuokaan.
  • Leikkaa kuoritut perunat 1cm kuutioiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
  • Valuta ne sen jälkeen siivilässä ja hauduta ruskistamatta kattilasssa hienonnetun sipulin kanssa.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla ja lisää lopuksi hienonnettua tilliä.
  • Laita täyte kalan sisälle ja paista n. 200 asteen lämmössä kypsäksi.
  • Valele kalaliemellä useasti.
  • Tarjoa kalaliemi kastikkeena ja lisäkkeenä tomaattilohkoja.
  • lähde: Lapin ruokia: Poroa, lohta, hillaa. 1981

    -- 
    - Hannu Andersson             Laitenikkari H.Andersson - 
    - email: Hannu.Andersson@dlc.fi phone: +358-9-872 5997 - 
    - homep: http://www.dlc.fi/~lnikkari/                  -