Fenkolikala 

Ainekset:

  • 800 g pakastettua tai tuoretta kalaa fileenä
  • ½  tl suolaa
  • pippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 purjon vaalea osa tai muutama kevätsipuli
  • 1 pienehkö fenkoli
  • 2 tl öljyä 

Tee näin:

  1. Aseta kalafileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.  Kaada sitruunamehu kalan viereen.
  2. Puhdista kasvikset ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.  Kuumenna öljy ja pyöräytä siinä kasvikset nopeasti.  Älä ruskista.
  3. Levitä kasvikset kalan pintaan ja peitä vuoka foliolla.
  4. Kypsennä fenkolikala 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai 30 minuuttia. jos kalafileet ovat paksuja.

  5. Tarjoa kalan kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia. 

Lähde: HS Ruokatorstai 20000406

Asko Korpela 20000406 (20000406) o Asko.Korpela@kolumbus.fi o AJK kotisivu o Herkkusivulle