ruenfi ruen rufi enfi rus eng fin swe fra esp deu o TrumPutin

Kuva\1-20180822-Niinisto-Putin.jpgKuva\4-20180822-Niinisto-Putin.jpg

Yhteinen lehdistötilaisuus Suomen presidentin Sauli Niinistön kanssa

1 Yhteinen lehdistötilaisuus Suomen presidentin Sauli Niinistön kanssa
2 Venäjän ja Suomen välisten neuvottelujen päättymisen jälkeen Vladimir Putin ja Sauli Niinistö pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden.
3 22. elokuuta 2018 16:50 Sotši
4 Vladimir Putin: Arvoisa presidentti, Hyvät naiset ja herrat!
5 Olemme juuri saaneet päätökseen neuvottelut Suomen presidentin kanssa. He siirtyivät rakentavaan ilmapiiriin.
6 Melko äskettäin, heinäkuun puolivälissä, tapasimme herra Niinistön Helsingissä ja jatkoimme tänään keskustelua kahdenvälisistä ja kansainvälisistä kysymyksistä ajankohtaisista asioista.
7 Venäjän ja Suomen suhteet ovat perinteisesti olleet hyviä naapuruussuhteita ja molempia hyödyttäviä. Ensinnäkin se koskee kauppaa ja taloudellisia suhteita. Vuoden 2017 loppuun mennessä kahdenvälinen kauppa kasvoi 37 prosenttia ja oli lähes 12,5 miljardia dollaria, ja tämän vuoden alkupuoliskolla se kasvoi vielä 27 prosentilla.
8 Suhteessa venäläisiin kumppaneihin on yli 7 000 yritystä. Suoraan sijoitetun sijoituksen kokonaismäärä Suomeen Venäjän taloudessa on 4,4 miljardia dollaria. Jos otetaan huomioon tytäryhtiöt suomalaiset järjestöt kolmansissa maissa, se on jo 14 miljardia. Venäjän yritykset investoivat 3,4 miljardia dollaria Suomen talouteen.
9 Keskustelimme eri aloista taloudellisen yhteistyön alalla. Keskustelimme Suomen ja Venäjän kansalaisista kiinnostuneista asioista, jotka ovat todella kiinnostuneita sanan välittömässä merkityksessä, koska he vaikuttavat kaikkiin kansalaisiimme viitaten ympäristötoimenpiteisiin ja yhteisiin toimiimme ympäristön suojelemiseksi.
10 Haluaisin muistuttaa teitä siitä, että suomalainen osapuoli osallistuu Pietarin lähellä sijaitsevan Krasny Borin ongelmajätteen kuntoutusohjelmaan. Jatkamme yhteistyön lisäämistä Suomen kanssa ympäristöalalla. Matkailuportaat ovat myös kasvussa. Vuonna 2017 kasvu oli 15 prosenttia.
11 He keskustelivat kansainvälisistä kysymyksistä. Kiitän jälleen kiitollista kollegani järjestämästä Venäjän ja Amerikan huippukokousta Helsingissä. Yhteisen edun mukaista oli yhteistyö vakauden ja turvallisuuden vahvistamiseksi Pohjois-Euroopassa. Venäjä tukee Suomen presidentin ehdotusta Itämeren lentojen turvallisuuden parantamiseksi.
12 Me koskimme ratkaisua Syyriassa Ukrainan kaakkoisosassa, mutta meillä on vielä tilaisuus puhua presidenttiä näistä asioista tarkemmin.
13 Keskustelimme kollegamme kanssa ja arktisen alueen ongelmat, erityisesti ottaen huomioon nykyinen Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa. Yleisesti ottaen neuvottelut Suomen presidentin kanssa olivat hyvin informatiivisia. Epäilemättä ne edistävät kahdenvälisten suhteiden kehittämistä edelleen.
14 Haluan kiittää presidenttiä siitä, että hän hyväksyi kutsun ja saapui Sochiin tänään.
15 S.Niniste (käännettynä) : Hyvä herra presidentti! Hyvä edustaja tiedotusvälineistä!
16 Oli mukavaa tavata tänään. Ja liityt sanaanne, että meillä oli hyvin selkeä, selkeä, rakentava ja tuottava keskustelu.
17 Ensinnäkin minun on sanottava taloudesta. Meillä on myönteinen kehitys, ja toivomme saman kehityksen jatkamista.
18 Sanon tämän huolimatta siitä, että - kuten pieni maininta voidaan sanoa - kauppataseen alijäämä ei ole Suomea suosiva Venäjän hyväksi. Sanon tämän, koska nyt on tullut muodikasta puhua tästä kansainvälisissä yhteyksissä.
19 Suomi on erittäin tyytyväinen siihen, miten yhteistyö toimii yhteisenä rajaamme. Se toimii hyvin ja on normaalia, vaikka liikenteen intensiteetti kasvaa nykyään. Pahoittelen sitä, että jotkut joutuivat kokemaan viivästyksiä liikkumisestaan ​​rajojen yli.
20 Keskustelimme ympäristökysymyksistä monissa ulottuvuuksissa. Ensinnäkin sanottiin, että Suomen puheenjohtajuuskaudella Arktisen neuvoston ympäristöasioissa on myös eturinta.
21 Olemme esittäneet eräitä erityiskysymyksiä, joista me työskentelemme, ja tiettyjä pieniä askelia on jo tehty oikeaan suuntaan. Tämä koskee myös mustahiiltä, ​​mustan hiilen torjuntaa, nokiä ja nesteytetyn maakaasun käyttöä meriliikenteessä. Haluan kiittää myös Venäjää sen tukemisesta näissä asioissa. Sikäli kuin ymmärrän, olemme molemmat valmiita osallistumaan arktiseen huippukokoukseen, jos sellainen on.
22 Haluan sanoa muutaman sanan pohjoisesta ulottuvuudesta - Euroopan unionin ja Venäjän federaation yhteisestä ohjelmasta, jonka ansiosta Pietarin käsittelylaitoksen rakentaminen oli mahdollinen. Me Suomessa haluamme, että pohjoinen ulottuvuus jatkossakin elää ja elää tulevaisuudessa, ja toivomme, että jätehuollon alalla voisimme löytää hankkeen uusia yhteisyrityksiä.
23 Kuulin myös, että nyt metsänkorjauksen periaate toteutetaan Venäjällä suunnilleen samalla tavoin kuin tämä periaate on toiminut Suomessa jo useita vuosia. Olen varma, että myös meille on mahdollisuuksia vuorovaikutukseen. Ja kun puhumme metsistä, luultavasti pitäisi mainita metsäpalot. Heidät kenties yllätettiin meille poikkeuksellisten sääolosuhteiden takia sekä Suomessa että Venäjällä ja Ruotsissa tänä kesänä, ja meidän pitäisi aktiivisemmin lähestyä tätä kysymystä.
24 Ja olen myös iloinen siitä, että tämän lehdistötilaisuuden jälkeen meillä on mahdollisuus presidentti Putinin kanssa jatkaa keskustelua kansainvälisen asialistan kysymyksistä. Minulle on aina erittäin mielenkiintoista kuunnella herra presidentin mielipiteitä ja näkemyksiä tämän pisteet.
25 Kiitos keskustelusta. Ehkä se voi luonnehtia keskusteluamme täällä aurinko.
26 Kysymys (englanniksi) : Venäjän puolustusministeri Shoigu sanoi jonnekin heinäkuun loppupuolella, että Suomen nykyinen yhteistyö Naton kanssa vaatii Venäjää ryhtymään vastaisiin toimiin. Miten kommentoisit tätä lausuntoa? Kysymys molemmille presidentille.
27 Vladimir Putin: Kommentit ovat hyvin yksinkertaisia. Emme työnnä sotilaallisia kontingenteitamme pois rajoistamme Naton valtioihin. Ja NATOn sotilaallinen infrastruktuuri liikkuu kohti rajoja. Henkilöstön ja laitteiden määrä rajojen lähellä kasvaa. Se toteutetaan yhä enemmän liikuntaa, ja nyt suunnitellaan hyvin suuri NATO täällä meidän välittömässä läheisyydessä, kuten Itämeren alueella. Tietenkin meidän on tarkasteltava, mitä siellä tapahtuu, vahvistamaan infrastruktuureitamme. Meidän on reagoitava siihen, että amerikkalaisen ohjuspuolustusjärjestelmän elementtejä ilmestyy välittömään läheisyyteen lähellä rajojamme.
28 Haluan kiinnittää huomionne siihen, että nämä eivät ole pelkästään ohjuspuolustusjärjestelmää. Nämä ovat sellaisia ​​järjestelmiä, joita voidaan käyttää keskikokoisten ohjusten käynnistämiseen. Mutta kuten sanottu, olemme tyytyväisiä Suomen presidentin ehdotukseen vähentää jännitteitä, mukaan lukien lentoliikenteen lennot.
29 Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö on kehittänyt tiettyjä sääntöjä, mutta tämä ei koske sotilasilmailua, mikä on suositeltavaa. Olemme valmiit keskustelemaan tästä NATOn kumppaneiden kanssa, mutta he kieltäytyvät siitä. Mielestämme tämä on rakentamaton asema, toivomme sen muuttuvan.
30 Kiitos.
31 S.Nininisto: Minusta näyttää siltä, ​​että noin kuusi vuotta sitten, kun totesin Putinille, että Suomi, kuten jokin itsekin kunnioittava kansakunta, tarjoaa itselleen mahdollisuuden itsepuolustukseen. En ole kuullut yhtä kriittistä sanaa Suomesta tämän matkan aikana. Mutta esimerkiksi presidentti Putin sanoi tiettyyn ohjukseen. Mutta Suomessa ei ole lainkaan tällaisia ​​ohjuksia, sitä ei ole olemassa. Minusta on erittäin tärkeää, että me kaikki pyrimme lisäämään keskinäistä ymmärrystä maailmassa. Ja niin tulen nykyiseen vierailuni.
32 Kysymys: Herra Niiniste, kysymykseni koskee ensisijaisesti sinua.
33 Viime vuonna foorumilla "Arktinen alue - vuoropuhelun alue" käynnisti arktisen huippukokouksen, mutta sen jälkeen sanottiin, että tähän on tarpeen täyttää erityinen ohjelma. Nyt olet jo hieman kiinnostunut tästä aiheesta, puhumalla ympäristöasioista. Mutta mitä aiheita mielestäsi oli tarpeen korostaa tässä tapahtumassa?
34 Ja, Vladimir Vladimirovich, kysymys teille. Avaamalla tämänpäiväisen tapaamisen vastapuolenne kanssa olette jo ilmaisseet asenneanne arktiseen huippukokoukseen. Mutta mitä mieltä olette mielestänne, mitä ongelmia tämän kokouksen aikana on otettava esiin?
35 Ja jos sallitte minun palata muutama päivä sitten vierailuni Itävaltaan. Berliinissä olevat kollegat ovat jo yrittäneet kysyä teiltä tämän kysymyksen, mutta valitettavasti ei ollut mitään keinoa vastata tähän. Se oli edelleen yksinomaan yksityinen vierailu tai onnistutko pitämään sisällöllisiä kokouksia kollegoidesi kanssa?
36 Kiitos.
37 S.Niiniste: Joten, on kolme kysymystä yhdessä, eikö?
38 Kyllä, todellakin puhuin näin noin vuosi sitten ja sen jälkeen olen toistuvasti keskustellut tästä asiasta presidentti Putinin kanssa. Olen erittäin iloinen siitä, että Venäjä on valmis harkitsemaan osallistumista ja on myönteistä tästä ajatuksesta.
39 Mitä voitaisiin pitää tällaisessa huippukokouksessa? Olen jo sanonut, että jos arktinen jää sulaa, jos menetämme arktisen, menetämme koko maailman.
40 Todennäköisesti ensimmäinen ja helpoin askel olisi taistella mustalla hiilellä, noki. Ja nyt on jo ryhdytty tiettyihin toimenpiteisiin, esimerkiksi Kuolan niemimaalla toteutettavia toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on siirtyä polttoaineesta, joka vahingoittaa ekologiaa vähemmän haitalliseen polttoaineeseen lämpövoimaloiden käytön yhteydessä.
41 Toinen tapahtuma on siirtyminen arktiseen navigointitoimintaan nesteytetyn maakaasun käyttämiseksi polttoaineena polttoöljyn ja muiden raskaiden polttoaineiden sijaan.
42 Saatat vaikuttaa siltä, ​​että nämä ovat hyvin pieniä vaiheita. Mutta jos emme ota niin vähäisiä askelia, emme todennäköisesti tee mitään.
43 Näen myös tilaisuuden keskustella tällaisesta suuresta ja vakavasta asiasta - arktisen alueen taloudellisen hyödyntämisen suhteesta sekä ympäristön suojelusta ja säilyttämisestä ja siitä, miten löytää oikea tasapaino.
44 Vladimir Putin: Ensinnäkin liityin kollegani juuri sanomaan. Ehkä yritän vielä muutamia yksityiskohtia.
45 Meidän on puututtava taloudellisen toiminnan sääntöihin, myös suurhankkeiden toteuttamiseen - tämä on ehdotonta. Meidän on keskusteltava kysymyksistä, jotka liittyvät navigoinnin turvallisuuden varmistamiseen näillä leveysasteilla, pelastusoperaatioiden järjestämiseen, myös silloin, kun ilmenee joitain epäsuotuisia ympäristöolosuhteita.
46 Olisi erittäin hyödyllistä keskustella mahdollisista yhteisistä töistä eläimistön ja eläimistön suojelemiseksi, kun otetaan huomioon, että monet Arcticin eläimet ovat vaikeassa tilanteessa. Esimerkiksi jään sulamisen vuoksi jääkarhut ovat jo vaarassa.
47 Ja lopuksi, tiedemiehet kaikkien maiden arktisen alueen voisivat yhdistää voimansa, ja mikä on sen tason tarpeessa tietenkin tukea organisaation eri tutkimuksista - sekä kentällä ilmastonmuutoksen, sillä alueella, kuten sanoin, säilyttäminen eläimistön luonne sanan laajimmassa merkityksessä.
48 Kysymyksesi toinen osa, matka Itävaltaan, tämä matka oli puhtaasti yksityisluonteinen, haluan jälleen kiittää Itävallan ystäviä kutsusta. Minun on sanottava, että nämä ovat kaikki aikuisia ihmisiä, jotka jo ovat vakavassa asemassa yhteiskunnassa, mutta samalla ihmiset ovat hyvin avoimia ja iloisia. Haluan onnitella heitä jälleen kerran tapahtuman kanssa, jossa minulla oli kyllin onnellinen osallistua häät seremoniaan. Lisäksi äskettäin valmistettu aviomies ei ole minulle tuntematon, hän on entinen urheilija, judoka, ja tämä yhdistyy aina.
49 Mutta me, huolimatta loman, voisi tietysti puhumaan ulkoministeri on lyhyt ja kansleri Itävallan tasavallan, puhua liiketoimintaan, tarkoitan tietenkin. Ja haluaisin todeta, että Itävallan tasavallan kokonaisuutena on erittäin positiivinen rooli, paitsi Pyrkimys kahdenvälisten suhteiden kehittämiseksi, mutta myös myönteinen vaikutus rakentaa vuoropuhelua Venäjän ja Euroopan unioni kokonaisuutena.
50 Suomi johtaa EU: ta pian vuoden 2019 toisella puoliskolla. Toivomme hartaasti, että Suomen puheenjohtajakaudella voimme myös tehdä jotain myönteistä Venäjän ja EU: n suhteiden normaalin tilanteen palauttamiseksi.
51 Kiitos.
52 Kysymys (englanninkielinen) : Mitä mieltä olette Yhdysvaltojen presidentin Helsingissä pidetyn kokouksen tuloksista? Viisi viikkoa on kulunut siitä päivästä lähtien, kun tämä kokous pidettiin. Tänään on tullut voimaan uusia Yhdysvaltojen uusia Venäjän vastaisia ​​pakotteita. Yhdysvallat uhkaa myös se, että ne voivat edelleen määrätä Nord Stream-2 -kaasuputkistoon liittyviä seuraamuksia. Mikä on arviointisi?
53 V.Putin: "Nord Stream-2" tarvitaan Euroopassa. Tämä on projekti, jota Eurooppa tarvitsee.
54 Herra presidentti juuri sanonut tarvetta siirtyä ympäristöystävällisempään polttoaineeseen arktisella alueella, tämä on ehdottomasti ehdotus. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa sininen polttoaineen soveltamisala. Tärkeintä on, että kulutusmäärät, myös Euroopassa, kasvavat. Esimerkiksi Gazprom kasvatti tarjontaansa Euroopan unionille lähes 13 prosenttia viime vuonna. Ja omat varat Euroopan maissa - sekä Norjassa ja muissa maissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa - ovat tyhjentyneet. Tätä kutsutaan lääketieteelliseksi tosiseikaksi, jonka asiantuntijat ovat todenneet. Ei voi epäillä, niin se onkin.
55 Tässä liiketoiminnassa on tiettyjä sääntöjä: toimitusten määrä ja reitin suuruus. Sellaisessa mittakaavassa, jossa Venäjä toimittaa kaasua Eurooppaan ja niin kauas kaasun lähteistä, tuotantopisteiden ja jakelupisteiden välillä, Venäjä on paras mahdollinen toimittaja Euroopan taloudelle. Olemme valmiita kilpailemaan kaikkien kanssa. Toivomme reilua kilpailua olemassa olevien kansainvälisten oikeudellisten normien puitteissa.
56 Mitä tulee kokoukseen presidentti Trumpin kanssa, arvostan sitä myönteisesti ja uskon, että se oli hyödyllinen. Kukaan ei odottanut, että kahden tunnin keskustelun aikana voisimme ratkaista kaikki kiistanalaiset asiat. Presidentti Trump ilmaisi kantansa näihin asioihin, olen omani, mutta näkemystenvaihto, suorat keskustelut ovat aina erittäin hyödyllisiä.
57 Mitä tulee seuraamuksiin, nämä toimet ovat haitallisia ja merkityksettömiä, erityisesti Venäjän osalta. Ja se ei ole vain Yhdysvaltojen presidentin asema, vaan se on niin sanotun instituution asema - hallitseva luokka sanan laajimmassa merkityksessä. Toivon, että sen ymmärtäminen, että tällä politiikalla ei ole mahdollisuuksia, tulee jonkin verran amerikkalaisille kumppaneillemme ja aloitamme yhteistyön normaalissa järjestelmässä.
58 Haluamme kiittää Helsingistä kokouksen järjestämisestä.
59 Kysymys: Kysymykseni Suomen presidentille.
60 Jos et ole varma, palataan aiheeseen, joka kuului jo tänään. Tämä on teidän aloitteesi turvata Itämeren lentojen turvallisuutta. Kyseessä on sotilaslentokone, joka lentää tällä alueella transpondereilla.
61 Venäjä on toistuvasti sanonut, ja tänään presidentti Putin sanoi myös kerran tästä: Venäjä on samaa mieltä ehdotuksestanne, mutta ongelma on Naton kannassa. Pohjois-Atlantin liitto ei ole valmis noudattamaan näitä suosituksia, mutta se ei ole samaa mieltä. Ja ottaen huomioon, että kun otetaan huomioon Naton asema, voitteko sanoa, että aloitteellanne on itse asiassa epäonnistunut, se voidaan ylittää?
62 Kiitos.
63 S.Nineinisto: En näe tätä asiaa niin julmassa tilassa kuin sinä kuvitit .
64 Missä vaiheessa, missä vaiheessa olemme nyt? Se on tällä, että osapuolet viitata tätä aihetta puitteissa ICAO, organisaatio, eli tasolla organisaation siviili-ilmailun. Tässä työssä on edistytty jonkin verran. hyviä käytäntöjä on kehitetty, jota voidaan käyttää, ja myös siellä on toivoa, että nämä periaatteet ja nämä mekanismit voitaisiin soveltaa myös alalla sotilasilmailun, too.
65 Venäjän federaation päämiehen herra Gerasimov ja hänen amerikkalainen kollega, Dunford, tapasivat Helsingissä keväällä, ja minulla oli tapaamisia molempien kanssa. Olin yllättynyt siitä, kuinka selkeä vuorovaikutus he tekivät Syyriassa välttääksesi törmäykset tai vaaratilanteet. Ja tietenkin alueen riskit ovat paljon suuremmat ja suuremmat kuin Itämeren alueella. Joten haluan edelleen vaalia tätä toivoa saavuttaa tuloksia Itämeren alueella ja tilanne siellä vakiintuu.
66 Vladimir Putin: Haluaisin olla samaa mieltä Suomen presidentin kanssa. En usko, että ajatus vähentää vastakkainasettelua ja lisätä turvallisuutta Itämeren alueella on kuollut. Ei tietenkään, päinvastoin, siitä tulee entistäkin tärkeämpi viime aikoina.

Asko Korpela 20180824 (20110710) o Ajk homepage o WebMaster
Memoirs o Reading o Tajka o AmaBooks o Rowing o Knitting

PageTop